R. P. 2021.09.13 13:16 Frissítve: 2021.09.13 14:13

Ajax: a három kismadár rejtélye – az UEFA leszedette a szimbólumot

Furcsa dologra lehettek figyelmesek a figyelmes nézők a szombaton lejátszott PEC Zwolle–Ajax (0–2) holland bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A vendégek nem egészen abban a harmadik számú mezükben szerepeltek, amelyet megterveztek és be is mutattak erre az idényre, mert a hátoldalukról hiányzott a három kismadár.

Tadic mezéről is elrepültek a kismadarak (Fotó: Getty Images)

 

A mostani évadra az Ajax Bob Marley előtt tisztelegve, szurkolóinak a zenész iránti szeretetét kifejezve alkotta meg harmadik számú mezét, amelyen a jamaicai énekeshez köthető motívumok láthatók – a három madárka például a Three Little Birds című dalra utal, amelyet a klub drukkerei előszeretettel énekelnek a meccsek alatt.

Csakhogy az UEFA jelezte, ez ellentétes a szabályokkal. Az Ajax hivatalos közleménye választ adott a miértre: „Az UEFA úgy látja, hogy a három kismadár nem klublogó és nem mezszponzor, márpedig más szimbólum nem jeleníthető meg a mezeken.”

Emiatt a PEC elleni mérkőzésen csak a játékosok neve és a számuk jelent meg a mezek hátulján.

Az Ajax azért reménykedik, hogy a későbbiekben mégis engedélyezik majd a madarak megjelenését.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.