Afrika-kupa: pontszerzéssel mutatkozott be az újonc

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 00:07
null
Madagaszkári gólöröm Alexandriában (Fotó: AFP)
Madagaszkár 2–2-es döntetlent harcolt ki Guinea ellen az Egyiptomban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája szombat késő esti mérkőzésén, azaz pontszerzéssel tette emlékezetessé bemutatkozását a kontinenstornán. Nigéria és némi meglepetésre Uganda győzelemmel kezdte szereplését.

 

B-CSOPORT

Sory Kaba közeli lövéssel szerezte meg a vezetést a guineai csapatnak az alexandriai mérkőzésen, azonban a második félidő elején Anicet Andrianantenaina fejesével és Carolus Andriamahitsinoro lövésével fordítottak a madagaszkáriak.

Ez volt az a pillanat, amikor a sérüléséből felépülő Naby Keitára is szüksége lett Guineának, és bár nem a Liverpool légiósa szerezte a gólt, Francois Kamano tizenegyesével csak-csak összejött az egyenlítés.

A csoport korábbi meccsén a mezőnyfölényben futballozó, ugyanakkor csak ellenfeléhez hasonló mennyiségű gólhelyzetet kialakító Nigéria hőse az az Odion Ighalo volt, aki beállása után négy perccel tekert a bal sarokba Ola Aina remek kiugratását követően – a „szuper sasok” ha nehezen is, de legyőzték az újonc Burundit.

A-CSOPORT

A játéknap első mérkőzésén Uganda fegyelmezett játékkal 2–0-ra legyőzte a sokak által Nigériához hasonlóan a végső győzelemre is esélyesnek tartott Kongói DK-t. A kelet-afrikai nemzet 1978 után nyert ismét meccset a tornán – abban az évben egészen a döntőig menetelt –, a jelenlegi résztvevők között ez volt a leghosszabb ilyen jellegű negatív sorozat.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Guinea–Madagaszkár 2–2 (Kaba 34., F. Kamano 66. – 11-esből, ill. Andrianantenaina 49., Andriamahitsinoro 55.)
Nigéria–Burundi 1–0 (Ighalo 77.)

A-CSOPORT
Kongói Demokratikus Köztársaság–Uganda 0–2
(Kaddu 14., Okwi 48.)

A torna teljes programja itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik