Afrika-kupa: nézők csak korlátozott számban lehetnek

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.05. 09:35
null
A yaoundéi Olembe Stadion (Fotó: AFP)
Csak korlátozott létszámban engedik be a nézőket a vasárnap kezdődő labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája mérkőzéseire – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

 

A kontinentális szövetség (CAF) bejelentése szerint a házigazda Kamerun találkozóira a stadionok kapacitásának 80 százaléka lesz használható, minden más meccs esetében pedig az adott aréna férőhelyeinek legfeljebb 60 százalékát foglalhatják el a szurkolók. Az intézkedésre a koronavírus-járvány, illetve az omikron variáns terjedésének lelassítása érdekében került sor.

A tornát nyitó összecsapást Kamerun játssza Burkina Faso ellen a yaoundéi Olembe Stadionban, amelynek befogadóképessége 60 ezer néző.

A CAF közleményében azt is jelezte, hogy szigorú egészségügyi előírások vonatkoznak a szurkolókra, akik csak akkor tekinthetik meg a mérkőzéseket a helyszíneken, ha be vannak oltva és negatív teszttel is rendelkeznek.

A jegyértékesítés kedden kezdődött, ugyanakkor az elmúlt hetekben a stadionok készültségi állapota, valamint az omikron variáns gyors terjedése uralta az Afrika-kupával kapcsolatos sajtóhíreket. Több válogatott is jelezte, hogy a tornára készülő keretben vannak pozitív teszteredmények, többek között Algéria, Elefántcsontpart és Marokkó is küzd a problémával.

A 24 csapatos Afrika-kupa február 6-ig tart.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik