Afrika-kupa: Aubameyang nélkül is győzött Gabon

Vágólapra másolva!
2022.01.10. 22:02
null
Boupendza éles szögből lőtte a meccs egyetlen gólját (Fotó: AFP)
A Kamerunban zajló Afrika-kupa második napjának utolsó mérkőzésén bemutatkozott az idei torna egyik újonca, a Comore-szigetek, amely küzdelmes meccsen 1–0-ra kikapott a legnagyobb sztárját, Pierre-Emerick Aubameyangot koronavírus-fertőzés miatt nélkülöző Gabontól.

A nem hivatalos becenevét az 1938-ban felfedezett bojtosúszós maradványhalakról kapta a Comore-szigetek labdarúgó-válogatottja, amely történetének első mérkőzésére készült nagy világeseményen, mégpedig az ellen a Gabon ellen, amely legnagyobb sztárját, az Arsenal támadóját, Pierre-Emerick Aubameyangot nélkülözni volt kénytelen, akinek pozitív lett a koronavírustesztje a torna kezdete előtti napokban.

A gaboniak azonban nélküle is irányítani tudták a találkozót a világranglistán 132. helyen álló szigetlakókkal szemben, s az első negyedóra végén Aaron Boupendza góljával meg is szerezték a vezetést.

Azt lehetett hinni ekkor, hogy a jó kezdést – vagyis a korai gólt – hasonló folytatás, vagyis további gólok követik majd, de a Comore-szigetekiek fegyelmezett játékukkal, s jó védekezésükkel hamar elejét vették a további gaboni találatoknak, s egy-egy alkalommal maguk is gólhelyzetet alakítottak ki a gaboni kapu előtt.

Egyenlíteni viszont már nem tudtak, ami azt jelenti, hogy a gaboniaké lett a három pont, egyben bizton állíthatjuk, hogy akár Marokkó, akár Ghána ellen a most mutatott játék nem lesz elegendő az üdvösséghez.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Comore-szigetek–Gabon 0–1
(Boupendza 16.)

KORÁBBAN
B-CSOPORT
Szenegál–Zimbabwe 1–0 (Mané 90+7. – 11-esből)
Guinea–Malawi 1–0 (I. Sylla 35.)
C-CSOPORT
Marokkó–Ghána 1–0
(Bufal 83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik