Afrika-kupa: Aubameyang mentett pontot Gabonnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.01.18. 21:59
null
Michael Ngadeu-Ngadjui gólja három pontot ért Kamerunnak (Fotó: AFP)
Szerdán megkezdődött a labdarúgó Afrika-kupa csoportkörének második fordulója a Gabon–Burkina Faso mérkőzéssel. Az A-csoportban megrendezett találkozón 1–1-es döntetlen született, hasonlóan a kvartett első két meccséhez. Kamerun viszont győzött, így az élre állt.

Burkina Faso jóval előrébb található a FIFA világranglistáján, az 53. pozíciót birtokolja, így talán nem volt meglepő, hogy megszerezte a vezetést a Pierre-Emerick Aubameyanggal felálló, a FIFA rangsorában 108. Gabon ellen az első félidő 23. percében. Ugyanakkor a Borussia Dortmund sztárja nem sokkal később 11-esből egyenlített a házigazdáknak. A második félidőben már nem változott az állás.

A csoportkör első fordulójában mindkét meccs 1–1-es döntetlennel zárult, így most sorozatban három ilyen döntetlennél tartanak.

A másik találkozón, Kamerun és Bissau-Guinea meccsén sokáig az utóbbinál volt az előny Piqeti szépségdíjas szólóval talált a kapuba. A második félidőben azonban Kamerun felőrölte riválisa ellenállását, fordított, s ezzel átvette a vezetést a csoportban.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Gabon–Burkina Faso 1–1
(Aubameyang 38. – 11-esből, ill. Nakoulma 23.)
Kamerun–Bissau-Guinea 2–1 (Siani 61., Ngadeu-Ngadjui 79., ill. Piqueti 13.)
Az állás: 1. Kamerun 4 pont, 2. Gabon 2 (2–2), 2. Burkina Faso 2 (2–2), 4. Bissau-Guinea 1

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek