A Kárpát-medence egyik legkülönösebb futballhagyománya; Tizenhárom esztendei munka után Szalay Ferenc elköszön

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.04.19. 23:16
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

A Kárpát-medence egyik legkülönösebb futballhagyományával szembesültünk a közelmúltban Székelyudvarhelyen a Hátsó füves április 29-én induló székelyföldi riportsorozatának előkészítése során. A helyszín egy erdei tisztás,a város fölött, a hegyekben – az internetes térképfelületen Kerekerdei Focipálya néven virtuálisan madártávlatból is megcsodálható –, itt rendezik meg 68 éve húsvétvasárnap a Szentimrei Kerekerdő–Rózsa utcai Vasas mérkőzést, amelyen tényleg minden olyan, mint a mesében. Riportunkat Címlapsztori című rovatunkban olvashatják el.
A Kárpát-medence egyik legkülönösebb futballhagyományával szembesültünk a közelmúltban Székelyudvarhelyen
a Hátsó füves április 29-én induló székelyföldi riportsorozatának előkészítése során. A helyszín egy erdei tisztás,a város fölött, a hegyekben – az internetes térképfelületen Kerekerdei Focipálya néven virtuálisan madártávlatból is megcsodálható –, itt rendezik meg 68 éve húsvétvasárnap a Szentimrei Kerekerdő–Rózsa utcai Vasas mérkőzést, amelyen tényleg minden olyan, mint a mesében. Riportunkat Címlapsztori című rovatunkban olvashatják el.

Tizenhárom esztendei munka után Szalay Ferenc úgy döntött, nem pályázik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöki tisztére. Lapunknak elmondta: a hazai sportpolitika történelmi lehetőséget teremtett azzal, hogy a sport stratégiai ágazat lett. A támogatást a szakszövetség nem csupán a működésre használta fel, hanem maradandó értékek teremtésre is: így épülhetett meg az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontja, valamint a kosárlabda-múzeumot és -sportcsarnokot is magában foglaló Magyar Kosárlabdázás Háza.

Kenderesi Tamás, a riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmet szerző úszó szerdán közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz „Miért nem indulok az úszó országos bajnokságon?” címmel, Az írásból kiderül, hogy a sportoló több mint hat hónapja nem tud teljes edzésmunkát végezni. Részben krónikus vállfájdalmai, részben az ellene atipikusnak minősített biológiai útlevél alapján indított doppingeljárás miatt. „Meggyőződésem, hogy ennek során beigazolódik: tiltott anyagot, tiltott módszert sohasem alkalmaztam, doppingvétséget nem követtem el” – írta Kenderesi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik