P. L.
2022.10.08 14:59 Frissítve: 2022.10.08 15:17

1. HNL: Poms vezetőedzőként javítana a kaproncaiakkal szemben

Földrajzilag legközelebbi ellenfeléhez látogat a bajnokságban a horvát NK Osijek a labdarúgó SuperSport HNL 12. fordulójában, mivel vasárnap 15 órától a Slaven Belupo kaproncai otthonában vívja aktuális bajnokiját Rene Poms vezetőedző legénysége.

Rene Poms (Fotó: NK Osijek)

 

Az osztrák szakember az eszékiek kispadján folytatná szeptemberi kinevezése óta tartó veretlenségi sorozatát. Rene Poms tudja, hogy a házigazdák kimondottan kellemetlen ellenfelek tudnak lenni az esélyesebb csapatok számára is.

„A mérkőzés utolsó pillanatáig nehéz mérkőzés lesz – fogalmazott az eszékiek 47 esztendős szakvezetője a klub hivatalos sajtótájékoztatóján. – Fegyelmezetten készültünk a héten, jó formában vannak a srácok és kellően felkészülve várhatjuk a meccset. Ellenlábasunk a Dinamóval szembeni zágrábi vereségét követően biztosan javítani akar, mi pedig folytatni szeretnénk remek sorozatunkat. Ramón Miérez és Danijel Loncar jól játszottak a múlt heti, Lokomotiva elleni találkozónkat megelőzően, ugyanakkor eltiltottjainkat a zágrábiakkal vívott mérkőzésünkön jól pótolta Dion Drena Beljo és Adrian Leon Barisic is. Ebből kifolyólag csak a találkozó előtti utolsó edzés után döntök arról, kik kezdhetnek Kaproncán.”

Poms az eszékiek kispadján beugróként az egyetlen vereségét éppen a Slaven Belupo ellen szenvedte el még a múlt idény során. Hozzátette, minden ellenfelüket tisztelik, s a saját játékfilozófiájuk szerint készülnek a vasárnapi erőpróbára. Elmondta, hogy kielemezték ellenfelük játékát, és tudják, hogy a motivált kaproncaiakat csak úgy győzhetik le, ha az utolsó percig koncentrálnak.

Marin Leovac, az Eszék bal oldali védője az összecsapás előtt külön is kitért az összjátékára Kleinheisler Lászlóval.

„Érezzük egymást a pálya bal oldalán, külön-külön is segíteni tudjuk egymást a tudásunkkal, tapasztalatunkkal – fogalmazott az osztrák-horvát állampolgárságú labdarúgó. – László rengeteg meccset vívott már válogatott szinten is, így tudja, milyen a nehéz és komoly mérkőzéseken bizonyítani. Bármikor számíthatsz rá, ezért is jó az ő oldalán futballozni. Az utóbbi időben kipróbáltuk egyébként a három belső védős rendszert is, s így akár időnként nagyobb szabadságot is kaphatunk a szélen szerepelve, persze védekezésben is komoly feladataink vannak.”

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.

2023.02.03 19:39:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Így sakkozta ki magát a futballelitből a szaúd-arábiai Al-Naszrhoz szerződő Cristiano Ronaldo.