Kikapott az Isztriai-félszigeten az NK Osijek

Vágólapra másolva!
2023.02.18. 14:48
null
Kikapott az Isztriai-félszigeten az NK Osijek (Fotó: nk-osijek.hr)
Szoros első félidő után a második játékrészben nem tudta megnehezíteni a házigazda Istra 1961 dolgát és végül emberhátrányban 1–0-s vereséget szenvedett Pulában az NK Osijek a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 22. fordulójában.

HORVÁT 1. HNL
22. FORDULÓ

Istra 1961–NK Osijek 1–0 (0–0)
Pula, Aldo Drosina Stadion. V: Culjak
ISTRA 1961: Majkic – Marin, Galilea, Maresic, Kadusic – Mlinar, Petruszenko, Cáseres – Lisica (Boultam, 34.), Erceg (Josipovic, 90+3), Vuk (Mahmud, 87.)
Vezetőedző: Gonzalo
NK Osijek:
Malenica – Grzan, Skoric, Zaper, Jurcevic (Leovac, 70.) – Bakics (Zivkovic, 85), Jugovic, Nejasmic, Cseberko – Omerovic (Spoljaric, 70.), Miérez
Vezetőedző: Rene Poms
Gól: Erceg (57.)
Kiállítva: Miérez (79.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Mondhatni, kissé „magyaros” mérkőzés kerekedett az Istra 1961–NK Osijek horvát bajnokiból, hiszen a hazaiaktól például Olekszandr Petruszenko megfordult a bajnokságunkban, míg Ante Erceg csak papíron érezhette magát néhány hétig a Debrecen játékosának, végül aztán Pulában kötött ki. A rutinos támadó pályafutása egyik legjobb idényét futja, a 22. forduló egyik kiemelt meccsén az eszékiek ellen is megszerezte a vezetést, amely már a kilencedik gólja volt a szezonban.

Már addigra is, vagyis az 57. percig úgy alakult, hogy az NK Osijek (soraiból Marko Malenica, Sime Grzan és Josip Spoljaric is ismerős lehet a magyar futballt nyomon követőknek) kimondottan idegesen futballozott – a találkozó előtti, 200 percnél is hosszabb „góltalansági időszaka” csak tovább nyúlt a tengerparti város stadionjában is.

A vendég fehér-kékek ugyanakkor hosszú hónapok után újra mérkőzésen köszönthették csapatkapitányukat, a sérülését követően visszatérő Mile Skoricot, viszont ez a tény sem változtatott azon, ami a két csapatra jelen pillanatban igaz: az Istra – az osztályozós helyezés helyett – összeszedettebb teljesítménnyel kirukkolva kúszik egyre feljebb a tabellán, míg a szlavóniai legénység görcsössége tovább tart a 2023-as évben is...

PERCRŐL PERCRE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! ISTRA 1961–NK OSIJEK 1–0

90+10. perc: Zivkovic
kap sárga lapot.

90+6. perc: Jugovic bár alaposan rákészült a lövésre, s sok ideje volt, de nem vette célba a hazai kaput.

90+3. perc: időhúzó csere a hazaiaknál: Erceg helyére Josipovic érkezett.

87. perc: cserél az Istra is, Vukot Mahmud váltja.

85. perc: Bakicsot váltja Zivkovic a vendégeknél.

82. perc: az Eszék védője, Skoric is besárgul.

79. perc: Miérez kiállítása miatt emberhátrányba került az Osijek. Az argentin támadóval nyújtott lábbal rúgott vissza az őt faultoló Ercegnek.

76. perc: bal oldali beadás után a csereként beállt Leovac kísérlete csattant a keresztlécen.

74. perc: Nejasmic keresztlabdája jól találta meg Miérezt, aki 12 méterről lőtt a jobb alsó felé, de Majkic bravúrral védett.

70. perc: kettős csere az Osijeknél: Spoljaric és Leovac érkezett Omerovic és Jurcevic helyére.

63. perc: a VAR-szobára figyelnek a mérkőzés főszereplői, Culjak játékvezető is kimegy visszanézni egy kétséges helyzetet, de nem változtat ítéletén.

61. perc: a hazai gólszerző, Erceg kapott sárga lapot a Zaperrel szemben elkövetett szabálytalansága miatt.

56. perc: GÓL! RÖVID IDŐN BELÜL ISMÉT BEVESZI AZ ESZÉKI KAPUT A PULAI CSAPAT, ERCEG A CSEBERKÓVAL TÖRTÉNŐ PÁRHARCA UTÁN PASSZOLT BOULTAMHOZ, AKI MAGA IS BEFEJEZHETTE VOLNA AZ AKCIÓT, EHELYETT ERCEG ELÉ TÁLALT, AKI BEVETTE MALENICA KAPUJÁT. 1–0

48. perc: a videobíró hosszas elemzés után Erceg szabálytalansága miatt elveszi a gólt az Istrától. marad a gól nélküli döntetlen!

47. perc: GÓL! RÖGTÖN A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ ELEJÉN MLINAR GÓLJÁVAL MEGSZERZI A VEZETÉST AZ ISTRA! 1–0 Erceg tálalt Mlinar elé, aki 16-ról lőtt az eszéki kapura, Malenica pedig nem tudott hárítani.

46. perc: elkezdődött a második félidő! Gól nélküli döntetlennel fordulnak a csapatok.

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! ISTRA 1961–NK OSIJEK 0–0

44. perc: Omerovic adott ígéretes labdát Jugovic felé, de utóbbi számára kissé hosszú volt, így nem tudta jól átvenni azt.

43. perc: Miérez és Grzan ígéretes helyzetben nem értették meg egymást, így oda az eszéki helyzet.

39. perc: Omerovic került ígéretes helyzetbe, de lövését bravúrral, lábbal védte Majkic.

36. perc: a védő, Zaper próbált meg egy egyéni akciót, s több sikeres csel után jutott be a hazai tizenhatoson belülre, de lövés helyett ott már elválasztották a labdától.

34. perc: kényszerű csere az Istránál, a megsérült Lisicát a holland Boultam váltja a támadósorban.

26. perc: az eszékieknél debütáló Bakics lőtt a hazai kapura, de Majkic hárított.

20. perc: Erceg ezúttal a büntetőterületen kívülről próbálkozott, de a pulai támadó lövését védte Malenica.

17. perc: a mérkőzés első sárga lapját a vendégek védője, Zaper kapta.

13. perc: az első valamire való lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Erceg nem sokkal a keresztléc fölé fejelt.

9. perc: az idényben nem túl gólerős eszékiek dolgát nem segíti, hogy a játékoskeretet érintő jelentős téli változások mellett Rene Poms vezetőedző sérülés miatt két meghatározó játékosára, Adrian Barisicra és Kristijan Lovricra sem számíthat.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

Az eszéki öltöző kissé „kiürült”, hiszen tíz játékos is távozott, emellett sérülések is nehezítik a szlavóniai klub dolgát: Kristijan Lovric épphogy felépült, a legutóbbi fordulóban ismét kidőlt a sorból egy időre.

„Pulában muszáj gólokat szereznünk, mert nyerni szeretnénk – fogalmazott az NK Osijek osztrák szakvezetője, Rene Poms a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – A Slaven Belupo elleni hazai mérkőzésünkön a teljesítményadatainkkal egyáltalán nem volt probléma, persze, az előttünk álló bajnoki mérkőzésen sem lesz elég 80–90 százalékon pörögni, maximális koncentráció szükséges a győzelemhez” – tette hozzá.

A házigazda Istra 1961 ellen egy siker azért is tenne jót az eszékieknek, mert akkor a tabella „nem sűrűsödne be” a 3–6. helyezett között: az Osijek, a Slaven, az Istra, de még az NK Varazdin is reménykedhet „európai” helyezésben, s akkor még a rosszul rajtoló Lokomotiva és Rijeka gárdájáról nem is szóltunk – a 7. és 8. helyezett is jöhet még feljebb.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT AZ ISTRA 1961–NK OSIJEK HORVÁT ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik