Csak a gól hiányzott az Osijek és a Pogon Szczecin meccséről...

Vágólapra másolva!
2021.07.22. 20:52
null
Hiros (jobbra) jól szállt be a meccsbe (Fotó: nk-osijek.hr)
Az Európa-konferencialiga második selejtezőfordulójának első mérkőzésén a Kleinheisler Lászlóval felálló NK Osijek gól nélküli döntetlent játszott a Pogon Szczecin otthonában. A magyar középpályást az 57. percben lecserélte Nenad Bjelica eszéki vezetőedző. Visszavágó a jövő héten.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Pogon Szczecin (lengyel)–NK Osijek (horvát) 0–0
Szczecin,
Florian Kryger Stadion, 7500 néző. Vezette: Fesnic (Avram, Cerel) – románok
Pogon:
Stipica – Bartkowski, Triantafyllopulosz, Zech, Machado Mata – Dabrowski – Kowalczyk (Drygas, 80.), Kozlowski (Jean Carlos, 67.), Gorgon, Kuzawa – Zahovic (Parzyszek, 80.). Vezetőedző: Kosta Runjaic
Osijek: Ivusic – Jurcevic, Cseberko, Skoric, Loncar – Kleinheisler (Pilj, 57.), Zaper, Jugovic (Nejasmic, 70.) – Bohar (Hiros, 70.), Milos (Grzan, 82.), Mierez (Mance, 82.). Vezetőedző: Nenad Bjelica

ÖSSZEFOGLALÓ

A felújítás miatt a Florian Kryger Stadion lelátóinak csupán a felét foglalhatták el a nézők, így is közel hétezerötszázan – köztük a lengyel szövetségi kapitány, Paulo Sousa – láthatták, ahogy igazi futballhangulatban és Ramón Mierez lövésével, vagyis eszéki helyezettel kezdődött a találkozó.

Az első percek valamivel nyugodtabb játéka után a csapatok bő tíz perc után felpörögtek, és igen jó iramban kezdtek futballozni, ám igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Ennek ellenére unalomra nem sok ok volt, hiszen szép megoldásokból, látványos cselekből nem volt hiány. Utóbbiból egy a kezdőként pályára lépő Kleinheisler Lászlónak is kijutott, bár vélhetően ő nem díjazta annyira, mint a helyi közönség, amikor Machado Mata a bal oldali szögletzászlónál egy köténnyel becsapta.

A félidő hajrájához közeledve kicsit esett az iram, fölénybe kerültek a hazaiak, és a szünet előtt nem sokkal kétszer is közel álltak a vezetés megszerzéséhez, de Ivica Ivusic kapus mindkétszer jól avatkozott közbe.

A második játékrészben is folytatódott az iramos mezőnyjáték, jelentős gólhelyzet nélkül. A mérkőzésen az első cserét a vendégek hajtották végre, az 57. percben Kleinheisler jött le, minden bizonnyal sérülés miatt, néhány perccel később ugyanis már hatalmas jeges tömlővel a bokáján ült a kispadon. A pályán történtekre továbbra sem lehetett panasz, s ekkor már a kapuk is egyre többször forogtak veszélyben. A labdát többet birtokló hazaiaknak volt több gólszerzési lehetőségük, ám sokatmondó adat, hogy 90 perc során a vendégeknek egyetlen kaput eltaláló próbálkozásuk sem volt.

Végül maradt a gól nélküli döntetlen, a visszavágót a jövő héten csütörtökön rendezik Eszéken.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet.

93. perc: Véget ért a mérkőzés.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Újabb eszéki akció végén a tizenhatoson belülre betörő Hirost szereli parádés becsúszással Dabrowski.

86. perc: Gyors vendégkontra végén Zaperlövésébe vetődött bele Bartkowski, majd Grzan ismétlését is blokkolták a védők. A kispadoknál Nenad Bjelica reklamált tizenegyest – hevesen és feleslegesen...

85. perc: Hiros kapott sárga lapot.

84. perc: Skoric hosszan felívelt labdájára Grzan rajtolt, de lesről.

82. perc: Váltanak a hazaiak is. Mierez helyett Mance és Milos helyett Grzan.

80. perc: Zahovic és Kowalczyk le, Parzyszek és Drygas be.

78. perc: Gorgon remek labdaátvétellel becsapott két védőt a tizenhatos jobb sarkánál, majd Kowalczyk elé játszott, ő pedig 10 méterről laposan lőtt, Ivusic vetődve fogta a labdát.

75. perc: Egyre támadóbb a Pogon, alig van a labda a vendégeknél.

71. perc: Egy pillanat alatt felélénkült a mérkőzés! Előbb Hiros csapott be két védőt a jobbon, majd az ötös sarkától lőtt, de Zech blokkolta, majd az ellentámadás végén Jean Carlos indítása után Skoric mentett a tizenhatos vonalán becsúszva Zahovic elől szögletre, amiből aztán 3 méterről Bartkowski fejelte fölé a labdát.

70. perc: Kettős csere a vendégeknél. Bohar helyett Hiros, Jugovic helyén pedig Nejasmic

67. perc: Kozlowskinak sem tart tovább már a mérkőzés, Jean Carlos váltotta.

66. perc: Kowalczyk előbb jókora lyukat rúgott a tizenhatoson belül, majd a labda után eredve hatalmasat esett Skoric mellett. A hazaiak tizenegyest akartak, de ezt Fesnic sporttárs nem így gondolta.

65. perc: Kleinheisler a kispadon ül, ami önmagában nem meglepő, az már inkább, hogy egy jókora jeges tömlő van a bal bokáján...

63. perc: Kozlowski forgatta meg szépen Cseberkót a tizenhatos jobb oldalánál, de végül az ukrán védő szerelni tudta.

60. perc: Kuzawa szöglete jobbról, Kowalczyk fejese az ötös bal sarkától középre, a játékvezető sípszava meg a tizenhatos vonaláról. Szabadrúgás kifelé lökés miatt.

57. perc: Eddig tartott Kleinheislernek a mérkőzés Pilj váltotta.

56. perc: A kaputól jó 25 méterre járó szabadrúgást Bohar végezte el, de a jobb felső mellé lőtt.

55. perc: Kleinheisler indult meg a kapu felé,de Kurzawa lerántotta, szabadrúgás és sárga lap.

52. perc: Kurzawa indult meg szépen a jobbösszekötő helyén, de a lövésre már nem maradt ereje, belebikázta a labdát Skoricba.

48. perc: Eszéki szöglet: Jurcevic jobbról, Zech kifejelte.

47. perc: Kozlowski és Kowalczyk okoztak zavart a vendégek tizenhatosán belül, utóbbi végül hosszan tolta meg a labdát, így az kigurult az alapvonalon túlra.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a vendégek kezdtek. Egyik oldalon sem volt csere.

45. perc: Kozlowski volt megint az előkészítő, Gorgont ezúttal laposan szöktette, de a játékkal jól együtt élő Ivusic kirobbant a kapujából és felszedte előle a labdát. Ezzel pedig véget is ért a félidő.

44. perc: Kozlowski ívelt a kapu elé jobbról, Gorgon az ötös bal sarkától fejelt futtából, Ivusic könnyen fogta a labdát..

41. perc: Talán most? Jurcevic indításával Mierez iramodna meg a kapu felé, de harsan a játékvezetői sípszó, mert lesről indult.

38. perc: Az elmúlt percekben kissé visszaesett a nagy iram. Többet birtokolja a labdát a vendégcsapat, de nem tud helyzetbe kerülni.

32. perc: Jurcevic rúgta meg Kowalczykot, szabadrúgás. A sárga a zsebben maradt.

28. perc: A lengyel szurkolók remek hangulatot varázsolnak az egyébként felerészben lezárt lelátójú stadionban, így kimondottan élvezetes, hajtós a mérkőzés.

A telt házas félház (Fotó: nk-osijek.hr)

24. perc: Lengyel szöglet, Dabrowski végezte el, Ivusic oldalra paskolta.

22. perc: Jurcevic szöglete jobbról átszáll a tizenhatoson, majd Kleinheisler harcol ki bedobást a túloldalon.

21. perc: Dabrowski rúgta meg Kleinheislert, szabadrúgás.Bohar ívelte a labdát a tizenhatoson belülre, Zech szögletre csúsztatott.

18. perc: Mata csapta be egy pimasz csellel Kleinheislert a tizenhatos bal oldalánál, majd középre emelte, a védelem hárított.

15. perc: Paulo Sousa, lengyel szövetségi kapitány is a lelátón Szczecinben.

12. perc: Mierez próbálkozott 20 méterről, ez is fölé.

7. perc: Kowalczyk jutott a 16-os belül lövéshez, Ivusic azonban vetődve hárított.

2. perc: Cseberko játszott Mierezhez, aki betört a tizenhatoson belülre, de fölé lőtt.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik