Nyert az NK Osijek, vezeti a bajnokságot

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 18:50
null
Kleinheisler László csapata legyőzte a sereghajtó Dragovoljacot (Fotó: nk-osijek.hr)
Az NK Osijek küzdött a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság sereghajtójának, a Hrvatski Dragovoljac otthonában, és 2–1-es diadalt aratott. Négy fordulót követően jelen állás szerint az 1. HNL tabellájának az élén áll. A magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László a 64. percben állt be az eszéki együttesbe.

 

1. HNL
4. FORDULÓ
HRVATSKI DRAGOVOLJAC–NK OSIJEK 1–2 (0–1)
Zágráb,
Stjepan Spajic Stadion. Vezette: Dario Kulusic
Dragovoljac:
Subaric – Bagudur, Vulikic, Hrvoj – Mioc, Nreca (Viduka, a félidőben), Roca, Teklic (Basic, a félidőben) – Veljaca (Peric, 70.), Petkovic (Pasaric, 85.), Majstorovic. Vezetőedző: Miroslav Kuljanac
Osijek: Ivusic – Bralic, Cseberko, Skoric, Bartolec (Milos, 64.) – Nejasmic, Pilj (Dukovic, 77.), Bockaj – Mance (Daku, 77.), Mierez (Bohar, 86.), Hiros (Kleinheisler, 64.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Majstorovic (55. – 11-esből), ill. Mance (13.), Nejasmic (75.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Kleinheisler László ezúttal nem kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, a 64. percben állt be – ez a mérkőzés egyébként pályafutása 80. találkozója volt az Eszék színeiben. az NK Osijek nagy mértékben dominálta az első félidőt, amelynek a 13. percében megszerezte a vezetést: Petar Bockaj adta be szögletből a labdát, amelyet a remekül érkező Antonio Mance fejelte a kapuba. A bajnokságban nyeretlen Hrvtski Dragovoljac az első negyvenöt percben egyszer sem lőtt kapura, ellenben az eszékiekkel, akiknek 9 kísérletükből 3 eltalálta a kaput.

Fölény ide vagy oda, a hazaiak a második félidő elején egyenlítettek: az 55. percben Ivica Ivusic kapus a tizenhatoson belül kivetődve elsodorta a rivális ziccert vezető támadóját, Vinko Petkovicot, és ezért Dario Kulusic játékvezető büntetőt ítélt: Valentino Majstorovic állt a labda mögé, nem hibázott (1–1). A 75. percben Luka Viduka sárga lapot érő megmozdulását követően Bockaj lőtte a szabadrúgást, körülbelül 28 méterre a kaputól – beadás lett belőle: Darko Nejasmic kiváló ütemben ugrott, s nagyjából három méterre a kaputól gólt fejelt. Az eredmény nem változott, 2–1-re nyert az Eszék, amely jelen állás szerint, négy fordulót követően vezeti a bajnokságot.

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc: ITT A VÉGE, AZ NK OSIJEK 2–1-ES DIADALT ARATOTT A HRVATSKI DRAGOVOLJAC FELETT!

90. perc: 3 perc a ráadás!

87. perc: Stipe Vulikic kap lapot, amiért szabálytalankodott Kleinheisler Lászlóval szemben.

85. perc: mindkét mester cserél – Damjan Bohar (NK Osijek, Mierez helyett) és Luka Pasaricek (Dragovoljac, Petkovic helyett) kapott lehetőséget.

77. perc:Mance és Pilj (az Osijek játékokasi) levonult, Mirlind Daku és Vedran Dukovic érkezett a helyére.

75. perc: ISMÉT VEZET AZ NK OSIJEK!!! A szabadrúgást Bockaj lőtte, körülbelül 28 méterre a kaputól, beadás lett belőle: Darko Nejasmic érkezett remekül, s nagyjából három méterre a kaputól nem hibázott, gólt fejelt!

74. perc: Viduka (Dragovoljac) szabálytalankodott.

72. perc: Petar Bockaj (NK Osijek) bombázott 17 méterről a kapura, Subaric hárított.

70. perc: Mario Veljaca (Dragovoljac) helyére Karlo Pericérkezett.

64 perc: Kleinheisler László érkezett a pályára Amer Hiros helyére, pályafutása során nyolcvanadik alkalommal szerepel az Eszék színeiben. Nenad Bjelica vezetőedző még egyet cserélt: Karlo Bartolec helyett Marto Milos állt be.

60. perc: Karlo Bartolec adta be remekül a labdát a tizenhatos jobb széléről, ám a Dragovoljac védői szépen tisztáztak Antonio Mance elől.

55. perc: GÓL! VALENTINO MAJSTOROVIC EGYENLÍTETT BÜNTETŐBŐL! 1–1 az állás.

53. perc: TIZENEGYES A DRAGOVOLJACNAK! Ivusic kapus a tizenhatoson belül kivetődve elsotorda a rivális ziccert vezető támadóját, Petkovicot.

46. perc: Nreca (Dragovoljac) helyére Viduka, Teklic (Dragovoljac) helyett pedig Basic állt be.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

45. perc: NINCS HOSSZABBÍTÁS, 1–0-S ESZÉKI ELŐNNYEL VONULNAK LE A CSAPATOK A SZÜNETRE.

39. perc: az NK Osijek továbbra is nyomást gyakorol riválisára: 8 kísérletéből 3 eltalálta a kaput, ellenben a Dragovoljaccsal, amely továbbra jutott el kapura lövésig.

32. perc: Slavko Bralic (NK Osijek) kapta az első sárga lapot a mérkőzésen – Mario Veljaca vezette az ígéretes kontra akciót, az eszéki játékos durva becsúszással állította meg.

30. perc: a Dragovoljacnak továbbra sem volt kapura lövési kísérlete.

24. perc: ismét szögletből volt veszélyes az Osijek! Slavko Bralic jobb alsó sarok felé haladó fejesét hárította Zvonimir Subaric kapus.

20. perc: az eszékiek nagy mértékben dominálják a mérkőzést. A Dragovoljac 20 perc elteltével kapura lövésig sem jutott, s mindössze 34 százalékban birtokolja a labdát.

13. perc: GÓL! VEZET AZ NK OSIJEK! Petar Bockaj adta be szögletből a labdát, amelyet a remekül érkező Antonio Mance fejelte a kapuba.

10. perc: keményen játszanak az eszékiek – a hazai csapat tíz perc elteltével hat hat szabadrúgást végezhetett el.

4. perc: szögletet rúghatott az NK Osijek, az akció azonban veszélytelennek bizonyult.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Kleinheisler László ezúttal nem került a kezdőcsapatba.

 

ELŐZMÉNYEK

Vasárnap a 80. tétmeccsét játszhatja az NK Osijek mezében a magyar válogatott középpályás, Kleinheisler László, akit társaihoz hasonlóan fűt a bizonyítási vágy. Az eszéki csapat 4–2-es vereséget szenvedett csütörtökön Bulgáriában a CSZKA Szófia elleni Európa-konferencialiga-selejtező első felvonásán, s a jövő heti visszavágóra a bajnokságban gyűjthet erőt és önbizalmat. A horvát élvonalban két győzelemmel és egy döntetlennel álló gárda az újonc Dragovoljac vendége lesz, amely eddig három vereséget szenvedett.

Nenad Bjelica vezetőedző eszéki együttese az előző idényben második lett a bajnokságban a Dinamo Zagreb mögött, és bevallottan a zágrábi hegemónia megszakítására törekszik a 2021–2022-es idényben.   

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT HRVATSKI DRAGOVOLJAC–NK OSIJEK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik