1. HNL: az eddigi segítő irányítja tovább az NK Osijeket

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 17:00
null
Fotó: Davor Javorovic/PIXSELL
A horvát labdarúgó-bajnokság ötödik helyén álló NK Osijeknél hétfőn mentették fel a vezetőedzői állásából Nenad Bjelicát, aki szakmai igazgató volt egyben. Csütörtökre kiderült, hogy Rene Poms veszi át a vezetőedzői feladatokat.

 

Több jelölt is volt a szakvezetői posztra, de a klubnak nem kellett messzire mennie az ügyben. A választás az osztrák Rene Pomsra esett, aki eddig Bjelica első számú segítője volt a szlavóniai legénységnél.

„Többnapos elemzés és mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy Rene Pomsra bízzuk a vezetőedzői feladatokat – fogalmazott az NK Osijek honlapján Szakály Ferenc, a klub igazgatóságának elnöke. – Senkinek sem volt könnyű, de Rene ezen a héten is tanúbizonyságot tett a profizmusáról, csakúgy, mint azokon a meccseken, amelyeken már önállóan, a vezetőedzői eltiltás nyomán vezette csapatunkat. Olyan szakemberről beszélünk, aki már szintén két esztendeje tagja a klubnál folyó munkának, jól ismeri a játékosokat, a csapatot, így nem véletlen, hogy jelen pillanatban őt tartjuk a legalkalmasabbnak arra, hogy vezesse az együttest az évad következő szakaszában.”

„Nagy várakozást érzek a klubvezetőség, valamint a labdarúgók részéről is, igyekszem ennek megfelelni – fogalmazott a grazi születésű, 47 esztendős Poms. – Óriási motivációval látok neki a munkának a csapatnál, amellyel gyakorlatilag már két esztendeje együtt dolgozom, így ismerem a játékosokat, és persze ők is ismernek engem. A tisztelet kölcsönös a részünkről egymás iránt.”

Rene Poms hazai környezetben debütálhat vezetőedzőként az NK Osijek kispadján a bajnokságban. Az eszékiek szombat 21.05 órától a HNK Sibeniket fogadják a 8. fordulóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik