A Fenerbahce az idény végéig biztosan marad a török élvonalban

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 20:29
Nyáron újabb közgyülést tartanak a Fenerbahce jövője kapcsán (Fotó: Getty Images)
A Fenerbahce kedd délután rendkívüli közgyűlésén úgy döntött, hogy a klub a bajnokság végéig marad a török labdarúgó-élvonalban. Három hónap múlva újabb közgyűlést tartanak, ahol ismét átbeszélik a kilépés lehetőségét.

 

A Fenerbahce klubtagsága kedden rendkívüli közgyűlést tartott arról, hogy az egyesület szakítson-e a török élvonalbeli labdarúgó-bajnoksággal, a Süper Liggel. A 28-szoros bajnok egylet vezetői azután helyezték kilátásba a lépést, hogy egy márciusi mérkőzésen a játékosaikat megtámadták a Trabzonspor szurkolói. „Ha szükséges, inkább alacsonyabb ligában játszunk” – mondta korábban Ali Koc elnök.

A Fenerbahce szurkolói folyamatosan érkeztek a stadionba a kongresszusra. Amíg a stadion megtelt, addig a klub játékosai és az igazgatóság tagjai köszöntötték a kilátogatókat.

A rendkívüli közgyűlés első lépéseként bejelentették, hogy átlépték a minimális 22 588-as létszámot, ami a döntéshozatalhoz kell. Erol Bilecik, a klub alelnöke így nyilatkozott: „Azért vagyunk itt, hogy megkérdőjelezzük a Fenerbahcéval szemben évek óta elkövetett igazságtalanságokat, és közös döntést hozzunk. A Trabzonspor-mérkőzésen a futballistáink elleni támadás volt az utolsó csepp a pohárban. Mérföldkőnek számító napot élünk a török ​​sport történetében.”

Ezt követően Ali Koc klubelnök kapott szót, és a Trabzonspor elleni mérkőzésről beszélt: „Több százan léptek pályára, hogy megtámadják labdarúgóinkat, tizenkét embert letartóztattak, és mindössze öt embert vettek őrizetbe. Focistáinkat és önvédelemből fellépő munkatársainkat azonban a fegyelmi bizottság elé citálták. A Trabzonspor-meccsek gyakran feszültek, de ezen a meccsen több tárgyat dobtak a pályára, mint amit eddig valaha is láthattunk.”

A Fanatik beszámolója szerint Ali Koc bejelentette, hogy a ligából való kilépésről szóló döntést a három hónap múlva esedékes közgyűlésig elhalasztották: „Minden megbeszélésünk során a legkevésbé preferált lehetőség a bajnokságból való kilépés volt. Ezt a lehetőséget a három hónap múlva esedékes közgyűlésig levesszük a napirendünkről.”

A Fenerbahce jelenleg a Galatasaray mögött a második helyen áll a török bajnokságban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik