Taremi győzelmet érő góllal búcsúzott, a Porto egymás után harmadszor kupagyőztes

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.26. 21:32
Carlos RodriguesMehdi Taremi volt a hős, a Porto egymás után harmadszor nyerte meg a Portugál Kupát (Fotó: Getty Images)
Története során 20. alkalommal nyerte meg a Portugál Kupát az FC Porto, miután hosszabbítás után győzött a bajnok Sporting CP ellen a távozó Mehdi Taremi büntetőgóljával.

 

A meccset a bajnok Sporting kezdte valamivel jobban, de Jerry St. Juste 20. percben szerzett góljára nem sokkal később Evanilson válaszolt, majd szűk fél óra játék után St. Juste-öt azonnali piros lappal ki is állították. A kiegyenlített mérkőzés, bár nem szűkölködött helyzetekben, feszültségtől sem volt mentes. A rendes játékidő nem hozott döntést, majd a kétszer 15 perces hosszabbítás elején a Porto edzőjét, Sergio Conceicaót is kiállították, de három perccel később már Conceicao csapata vezetett, köszönhetően a szerződése lejártával az olasz Interhez igazoló Mehdi Taremi értékesített büntetőjének. A Sportingnak még maradt húsz perce az egyenlítésre, de nem tudta kiharcolni a tizenegyespárbajt, így a Porto története során 20. alkalommal nyerte meg a Portugál Kupát, és egymás után harmadszor diadalmaskodott.

PORTUGÁL KUPA, DÖNTŐ
Porto–Sporting 2–1 (Evanilson, 25., Taremi 100. – 11-esből, ill. St. Juste 20.) – hosszabbítás után
Kiállítva: St. Juste (29., Sporting)

Még egy kupadöntőt rendeztek vasárnap Európában, ezzel zárultak le a kontinens kupadöntői erre az idényre. Andorrában az UE Santa Colomáé lett a trófea, miután az FC Pas de la Casa elleni finálét hosszabbítás után nyerte meg 1–0-ra.

ANDORRAI KUPA, DÖNTŐ
Santa Coloma–Pas de la Casa 1–0 (Chouaib 116.)
Kiállítva: L. Ferreiro (119., Pas de la Casa)

EURÓPAI BAJNOKOK ÉS KUPAGYŐZTESEK, 2024

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik