Liga 2: a Csíkszereda kikapott a listavezetőtől

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 13:04
Két hatalmas védelmi hiba okozta az FK Csíkszereda vesztét (Fotó: Unirea Slobozia/Facebook, archív)
Két hatalmas védelmi hiba okozta az FK Csíkszereda vesztét a román másodosztály élén álló Unirea Slobozia otthonában, így az idei első vereségét elszenvedő székelyföldi csapat jelenleg csupán osztályozót érő helyet foglal el felsőházban.

 

Az első félidőt még a szeredai együttes uralta, bár igazán nagy helyzete nem akadt, főleg átlövésekkel próbálkoztak játékosai. A szünet után Kelemen Dávid saját tizenhatosánál lőtte az egyik ellenfélbe a labdát, majd olyan balszerencsésen blokkolta Florin Purece lövését, hogy a lábáról felperdülő labda Gyenge Szilárd fölött a kapuba hullott. A gól teljesen megtörte a csíkiek lendületét, sorra jöttek a hazai helyzetek, és végül Gyenge pontatlan kirúgása után az egyből visszatámadó Christ Afalna futtából átemelte a vendégek kapusát.

Mivel a mezőnyből a Sellenberknek és a vajdahunyadi Corvinulnak nincs feljutási joga, a Csíkszereda jelenlegi ötödik helye is osztályozót ér az idény végén, a direkt feljutástól pedig csupán egyetlen pont választja el a csapatot.

Az FK anyaországi futballistái közül Kelemen és Makrai Gábor végigjátszotta a mérkőzést, Nagy Jánost a 72. percben cserélték le, Jelena Richárd ugyanakkor állt be. Pintér Bence végig tartalék maradt, míg Babati Benjámin eltiltását töltötte. 

LIGA 2, PLAYOFF, 2. FORDULÓ
Unirea 04 Slobozia–FK Csíkszereda 2–0 (Purece 53., Afalna 78.) 

Az állás: 1. Slobozia 46 pont, 2. Sellenberk 43, 3. Corvinul 39, 4. Buzau 36, 5. Csíkszereda 35, 6. Mioveni 34. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik