DAC: „Csalódás a gól nélküli döntetlen”; „Nem értem, miért nem lehet minden mérkőzésen ott a VAR”

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 12:28
Csinger Márk (Fotó: FC DAC)
Négy fordulóval a szlovák labdarúgó-bajnokság befejezése előtt lecsúszott a DAC a dobogóról, miután a Rózsahegy ellen csak gól nélküli döntetlent játszott, s jelenleg két pont a hátránya a harmadik Zsolna mögött. A csapat magyar játékosai is csalódottan értékeltek.

 

Csalódás a gól nélküli döntetlen, főleg a második félidő alapján. Sajnos a fölényünket nem tudtuk gólra váltani. Mivel magasak voltak a rózsahegyi védők, próbálkoztunk távoli lövésekkel is, de azok sem akadtak be. Nekem sem sikerült, nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, több kell. Jelenleg hátrányba kerültünk, de bízom benne, hogy a hátralévő négy fordulóban felérünk a dobogóra” – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar U21-es válogatott játékosa, Vitális Milán.

Csapattársa, Csinger Márk szerint csak egy dolog hiányzott szombat este: a gól. „Igyekeztünk betartani az edzői stáb utasításait, az egész meccs a miénk volt, de nem tudtunk gólt szerezni, kimaradtak a helyzetek. Sajnos a támadások befejezésekor nem koncentráltunk megfelelően, és a szerencse sem volt velünk” – mondta lapunknak Csinger.

A 20 éves védő szerint a bajnokság hátralévő mérkőzésein még minden lehet, odaérhetnek a második vagy a harmadik helyre. Egy feltétellel: ha gólokat rúgnak. Egyébként ebben az idényben a Rózsahegy ellen ötször játszott a DAC, s egyszer sem győzött. Mind a négy bajnoki meccs döntetlen lett, míg a Szlovák Kupában az észak-szlovákiaiak voltak sikeresebbek.

Jelenleg ugyan már öt találkozó óta veretlen a Dunaszerdahely, de ezeken csak hatszor talált a kapuba, s már 209 perce nem szerezett gólt.

Úgy, mint egy hete a Slovan otthonában, Redzic Damir ismét csupán csereként lépett pályára. A negyedóra alatt azonban többet mutatott, mint az edző által előnyt élvező, rendszeresen a kezdőcsapatban helyet kapó Moussa Koné. „Az első félidő nem volt jó. A fordulás után már fel voltunk pörögve, letámadtunk, a helyzeteink is megvoltak. Pályára lépésem után igyekeztem aktívan, gyorsan játszani, beadásokkal kiszolgálni a csapattársakat. Sajnálom, hogy az utolsó perces szabadrúgásomat kiütötte a kapus. Jövő héten ugyan jön a legnehezebb ellenfél, a bajnok Slovan, de szeretnénk három pontot szerezni” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Redzic.

A DAC szombat este ráfizetett arra, hogy a meccsen nem volt videobíró. Mint később kiderült, a ráadásban tizenegyest kellett volna rúgnia a hazai együttesnek, a játékvezető azonban tévesen lesállást fújt be.

Nem értem, hogy ezeken a fontos mérkőzéseken és a bajnokságnak ebben a fontos szakaszában miért nem lehet minden meccsen ott a VAR. Ha ma lett volna videobíró, néhány szituációban más döntés születhetett volna. Az egész idényben hasonló feltételek mellett kellene játszanunk, mint a többieknek” – nyilatkozta Xisco Munoz, a DAC mestere.

A szlovák bajnokságból még négy forduló van hátra. A Slovan már bajnok, az Ekl-szereplést biztosító két helyre viszont még négyen pályáznak. Jelenleg második a Nagyszombat, majd a három ponttal kevesebbet szerző Zsolna következik. Negyedik a DAC, amelyet a három ponttal kevesebbet gyűjtő Rózsahegy követ. A hatodik Zólyombrézónak már nagy a hátránya a kupaszereplést biztosító helyekre.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ, 6. FORDULÓ
DAC–Rózsahegy 0–0
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 4561 néző. V: Smolák
DAC: A. Popovics – Csinger, Kacsaraba, Brunetti, Alex Méndez (Redzic, 75.) – Herc (Ramadan, 67.), Dimun – Trusa, Vitális (Dolcek, 88.), Andzouana – Moussa Koné (Gouré, 75.). Vezetőedző: Xisco
Rózsahegy: Frühwald – Maly, Maslo, Mojzis – Luterán, Lavrincík, Múdry, Selecky – Hladík (Jackuliak, 87.), Chrien (Boda, 70.), Tucny (Domonkos, 60.). Vezetőedző: Ondrej Smetana
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik