Teqball: világbajnoki kvalifikáció az ob-n

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 11:45
Értékes világranglista pontokat osztanak az országos bajnokságon (Fotó: Magyar Teqball Szövetség)
A Magyar Teqballszövetség a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy értékes világranglistapontokat osztanak majd ki az idei országos bajnokságon.

Hamarosan megkezdődik a Mol Országos Teqballbajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont április 20-án és 21-én.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak – adta hírül a Magyar Teqballszövetség.

A mezőnyben többszörös világbajnokok, Európa-bajnokok, világbajnoki helyezettek lesznek. A közönség láthatja Blázsovics Ádámot (4-szeres vb-aranyérmes), Bányik Csabát (3-szoros világbajnok, emellett Európa-bajnok) és Janicsek Zsanettet (2-szeres világbajnok és kontinensbajnok).

Indul az ob-n Katz Balázs (világbajnok és 2-szeres Európa-bajnok), Vasas Lea (kétszeres világ- és Európa-bajnok), Bakó Ádám (vb-aranyérmes), Vicsek Nóra és Péchy Petra (a 2023-as vb ezüstérmesei) és Ács Krisztina (a 2023-as vb vegyes párosának ezüstérmese).

A szervezők a profik mellett az amatőröket is várják két kategóriában, azaz egyéniben és párosban.

Megreformálták a junior kategóriát is, szintén két kategóriában várnak minden szárnyát bontogató fiatalt, aki szívesen kipróbálná magát versenyhelyzetben.

Mindezek mellett az aktív, sportot szerető iskolák részvételére is számítanak. A leglelkesebb sulik, csakúgy, mint tavaly, teqballasztalt nyerhetnek.

A PROGRAM
Ápr. 20. (szombat): Profi kategóriák egészen addig, amíg meg nem születnek a döntősök, a finálék vasárnap lesznek
Ápr. 21. (vasárnap): Amatőr- és juniorverseny, plusz profidöntők.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik