Superliga: „Ez a Sepsi, a játékosok úgy küzdöttek, mint valami bikák!”

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 09:40
Diószegi László (Fotó: Manases Sándor, archív)
Először sikerült – drámai körülmények között – két egymást követő évben is a román élvonal felsőházi rájátszásába jutnia a Sepsi OSK-nak, így a playoffban az idén is ugyanaz a hat csapat szerepel majd, mint a 2022–2023-as idényben. A Petrolul otthonában kicsikart utolsó perces győzelemmel a Sepsi lett az egyetlen a még szabad két helyre pályázó öt csapat közül, amely megszerezte mindhárom pontot az alapszakasz utolsó fordulójában – megelőzve ezzel a Voluntari-ban túlzottan óvatos taktikával csupán gól nélküli döntetlent játszó kolozsvári Universitateát. Így aztán péntek éjjel nem is volt Diószegi Lászlónál boldogabb klubvezető.

 

Szinte sírtam örömömben. Nem hittem volna, hogy nyerünk és a többi eredmény is kedvezően alakul számunkra. A Petrolul egyenlítő gólja után már nem hittem a továbbjutásban, de a futball megjutalmazott, megérdemelten jutottunk a legjobb hat közé” – nyilatkozta a Digi Sport televíziónak a szentgyörgyi klubelnök. 

Diószegi azt is elárulta, hogy a játékosok igencsak jól járnak a péntek esti győzelemmel, hiszen a szokásos, 900 eurós győzelmi prémium mellett a felsőházba jutásért járó 5000 eurós bónuszt is megkapják. „Ez a Sepsi szellemisége. Úgy küzdöttek, mint valami bikák!” – jellemezte csapatát a klubelnök, aki hasonló küzdőszellemet ígért a playoffra is. Elismerte, hogy talán könnyebb lett volna elérni az európai kupaszereplést az alsóház megnyerésével automatikusan járó selejtezőn keresztül, de így sem adják fel a küzdelmet.

Bár a felsőházi csapatok pontszámát (amelyet megfeleznek a playoff előtt) még két mérkőzés, a szombat esti Rapid–FCSB és a vasárnapi FCU Craiova–Universitatea Craiova eredménye is befolyásolja, az már biztos, hogy a Sepsi – az ötödik Farulhoz hasonlóan – 22 ponttal indul neki a hátralevő tíz mérkőzésének. Az első találkozót az alapszakaszgyőztes FCSB otthonában játsszák a szentgyörgyiek, akiknek a jövő hét végén sárga lapok okozta eltiltás miatt nélkülözniük kell a csapat gólkirályát, Marius Stefanescut. 

SUPERLIGA
ALAPSZAKASZ, 30. FORDULÓ
Petrolul–Sepsi OSK 1–2 (0–1)
Ploiesti, Ilie Oana Stadion, 4800 néző. Vezette: Chivulete
Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Huja – Hanca, Szeto (Diomande, a szünetben; Jyry, 54.), Jair (Isfan, a szünetben), Ticu – Musi (Bratu, 66.), Berisha, Grozav. Vezetőedző: Florin Pirvu
Sepsi: Moldovan – Oroian (Popsa, 85.) , Ninaj, Ciobotariu, Stefan – Paun – Stefanescu, Kallaku (Kecskés, 85.), Matei (Aganovic, 17.), Varga K. (Dumitrescu, 70.) – Safranko (Debeljuh, 70.). Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Berisha (87.), ill. Stefan (14.), Debeljuh (90+2.)

A TOVÁBBI PÉNTEKI MECCSEK VÉGEREDMÉNYEI
Dinamo Bucuresti–UTA Arad 1–0
Botosani–Farul Constanta 0–0
CFR–Hermannstadt 1–0
Voluntari–Universitatea Cluj 0–0
A felsőházba jutottak: 1. FCSB, 2. CFR, 3. Rapid Bucuresti, 4. Univ. Craiova, 5. Farul, 6. Sepsi
A csapatok pontszámát, amelyet a playoff előtt megfeleznek, még két mérkőzés, a szombat esti Rapid–FCSB és a vasárnapi FCU Craiova–Universitatea Craiova eredménye befolyásolhatja, ezért nem tüntettük fel a pontokat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik