Nem tudott nyerni Rózsahegyen a DAC

Vágólapra másolva!
2024.03.29. 17:25
Fotó: DAC/Lelkes Ernő
A szlovák Niké Liga rájtszásának 3. fordulójában a DAC 1–1-re végzett a Rózsahegy vendégeként. A vendégek biztosan értékesítették idénybeli első büntetőjüket, a hazaiak pedig szabadrúgásgóllal válaszoltak rá.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
Rózsahegy–DAC 1–1 (0–1)
Rózsahegy, Stadión pod Cebratom, 1613 néző. V: Dziviak
Rózsahegy: Tapaj – Gabriel, Maly, Mojzis – Luterán (Zsigmund, 65.), Múdry, Lavrincík, Selecky – Hladík (Gerec, 61.), Boda (Jackuliak, 89.), Sefcík (Tucny, a szünetben). Vezetőedző: Ondrej Smetana
DAC: A. Popovics – Andzouana, Csinger (Kasa, 78.), Kacsaraba, Brunetti, Alex Mendez – Haratin (Kácer, 79.), Vitális, Herc – Redzic (Gouré, 57.), Moussa Koné (Jürgens, 67.). Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Tucny (60.), ill. Moussa Koné (38. – 11-esből)
Kiállítva: Tucny (85.)

Nem indult jól a pénteki nap a dunaszerdahelyiek számára. Reggelre belázasodott a sárga-kékek legeredményesebb csatára, Matej Trusa, aki a válogatott szünet előtti utolsó találkozón a Zsolna ellen a győztes gólt szerezte.

Xisco mester így kénytelen volt megváltoztatni a kezdőcsapatot, Damir Redzic futott ki a pályára. S mint később kiderült, remek húzás volt a volt ferencvárosi játékos beállítása a csapatba. A kezdőcsapatban lépett pályára a Csinger Márk, Vitális Milán kettős, amely kedden a magyar U21-es csapat mezében Kazahsztánban játszott, és a fárasztó visszaút után csak tegnap csatlakozott a DAC-hoz.

A rossz minőségű pályán 1613 néző előtt nagyon óvatosan kezdett mindkét csapat. A tizedik percben lyuk keletkezett a vendégek védelmében, de a visszafutó Vitális Milán nagyot mentett. Ezután mindkét csapat inkább a védelemre összpontosított, nem akart kockáztatni és hibázni. Egészen a 27. percig, amikor Vitális Milán ügyesen szerzett labdát, a 20-méterről leadott lövését a hazaiak 19 éves hálóőre, Dominik Tapaj biztosan hárította.

A magyar U21-es válogatott akciója jel volt a csapattársaknak, a DAC percei következtek. Redzic az alapvonaltól tette vissza a labdát, de Christián Herc 11 méterről nem találta el a kaput. Nemsokára ismét a volt fradista jeleskedett. Remekül futott el a jobb oldalon, de Moussa Koné mindkét próbálkozását blokkolta a hazai védelem. Pár másodperccel később Alex Mendez beadásába Alexander Selecky kézzel ért bele, és Lukas Dziviak játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt. Ez volt az első tizenegyes a DAC javára ebben az idényben. A kínálkozó lehetőséget Moussa Koné használta ki, vezetést szerezve a vendégcsapatnak. A sárga-kék társaság a 150 létszámú dunaszerdahelyi tábor előtt ünnepelt, amely az egész találkozó alatt buzdította a felvidéki együttest.

Mint várható volt, a második félidőben aktívabb lett a Rózsahegy, de gólt a vendégek szerezhettek volna. Remek támadás végén Vitális adott be, és Mendez lövését bravúrral hárította a hazai kapus. Egy óra játék után először találta el hazai csapat a kaput, és kiegyenlített: Adam Tucny 20 méteres szabadrúgásból a jobb felső sarokba küldte a labdát. Az utolsó negyedóra elején a cserecsatár, Fernand Gouré lehetett volna hős. Kihagyott a hazai védelem, Gouré vezette a labdát a kapura, de lövését, amely közben kilyukadt a labda, hárította Tapaj.

Az utolsó percekben elszabadultak az indulatok a pályán, főleg a hazaiak durva játéka miatt. A rózsahegyi Tucny belekönyökölt Mateus Brunetti arcába, amiért a játékvezető – a VAR segítségével – kiállította. A rövid emberelőnyt azonban a vendégek nem tudták kihasználni, 1–1 lett a végeredmény.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik