Krízis! Gareth Southgate sosem tapasztalt még ilyen sérüléshullámot az angol válogatottnál

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 12:18
Gareth Southgate sosem tapasztalt még ilyen sérüléshullámot (Fotó: Getty Images)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a keddi, Belgium elleni felkészülési mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, soha nem tapasztalt még olyan sérüléshullámot a nemzeti csapatnál, mint amivel most kell megküzdenie.

Gareth Southgate az angol válogatott márciusi meccseire meghívta többek között Harry Kane-t, Kyle Walkert, Sam Johnstone-t és Harry Maguire-t, de sérülés miatt mind a négy játékos visszatért klubjához a szombati, Brazília elleni meccs után, míg Bukayo Saka már a meccs előtt kidőlt.

Az angol kapitány ugyanakkor már a kerethirdetésnél is kisebb bajban volt, ugyanis Nick Pope-ot, Kieran Trippier-t, Luke Shaw-t, Reece Jamest, Marc Guehit, Levi Colwillt, Tyrone Mingst, Trent Alexander-Arnoldot, Jack Grealisht és Callum Wilsont meg sem tudta hívni sérülés miatt.

„Hihetetlen szám, mennyien nem érhetőek el. Soha nem tapasztaltam még ilyet” – vélekedett a sérültekről Gareth Southgate a Sky Sports szerint. „De ez azt is jelenti, hogy mások megkapják a lehetőséget” – tette hozzá, kitérve arra is, hogy legalább láthat néhány játékost magas szintű ellenféllel szemben játszani, ez pedig neki is segít a későbbi döntéshozatalban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
20.45: Anglia–Belgium (Tv: Spíler1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik