Courtois hazugsággal vádolta meg a belga válogatott kapitányát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 10:31
Thibaut Courtois sejtelmesen jelezte: Domenico Tedesco nem mondott igazat (Fotó: Getty Images)
Nem csitul a feszültség a Real Madrid jelenleg sérülésből lábadozó kapusa, Thibaut Courtois és a belga labdarúgó-válogatottat irányító Domenico Tedesco között, a „vörös ördögök” márciusi felkészülési mérkőzései előtt ugyanis a kapus hazugsággal vádolta meg a kapcsolatukról nyilatkozó szakembert.

Thibaut Courtois és Domenico Tedesco viszonya néhány hónappal a szakember tavaly tavaszi kinevezése után, az Ausztria és az Észtország elleni Európa-bajnoki selejtezők között romlott meg, ugyanis az akkor sérült Kevin De Bruyne hiányában Tedesco abban maradt Romelu Lukakuval és a kapussal, hogy előbbi meccsen a csatár, utóbbin a kapus lesz a csapatkapitány.

Courtois azonban az Ausztria elleni mérkőzés után sérülésre hivatkozva elhagyta a nemzeti csapatot, majd Tedesco arról beszélt, hogy a Real Madrid kapusa megsértődött.

A labdarúgó fél évvel az eset után elnézést kért tettéért.

„Még egyszer elmondom, hiba volt a távozásom, ám az edzőnek meg kell próbálnia megtartania egy fontos játékosát ahelyett, hogy példát statuálna” – mondta még decemberben Courtois, aki úgy látszik, még mindig nem dolgozta fel a tavalyi eseményeket.

A nemrég 2026-ig hosszabbító Tedesco a napokban hirdette ki keretét a belga válogatott Írország és Anglia elleni felkészülési mérkőzéseire, majd az egyik sajtótájékoztatón megkérdezték a szakembert a keresztszalag-szakadásból lábadozó, emiatt a németországi Európa-bajnokságot is biztosan kihagyó Courtois-val való kapcsolatáról.

Mindent megpróbáltam, abszolút mindent

– válaszolta Tedesco arra a kérdésre, fel lehet-e oldani valahogy a köztük lévő ellentétet.

Tedesco vonatkozó szavait a Pickx Sports megosztotta X-oldalán, így pedig eljutottak Courtois-hoz is, aki sokat sejtetően csak három Pinokkióra hasonlító, hosszú orrú hangulatjellel reagált, jelezve, a szövetségi kapitány nem mond igazat – szúrta ki a Het Nieuwsblad

A belga válogatott keretéből kimaradt a Manchester City ásza, Kevin De Bruyne is, aki lágyékproblémák miatt nem állhat a „vörös ördögök” rendelkezésére az írek és az angolok ellen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik