Állítólagos homofób tartalmú skandálás miatt nem kapott válogatott meghívót három osztrák játékos

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 07:34
Guido Burgstaller sem került be az osztrák válogatott keretébe (Fotó: Getty Images)
Ralf Rangnick, az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azért nem hívott meg három Rapid Wien-játékost a keretbe, mert azok az Austria Wien elleni mérkőzés után állítólagos homofób rigmust kántáltak.

 

A Rapid Wien február végén 3–0-ra legyőzte a városi rivális Austria Wient. A sajtóban megjelent hírek szerint a Rapid három futballistája, Marco Grüll, Guido Burgstaller és Niklas Hedl az ünneplés közben a szurkolókkal együtt különböző homofób és egyéb diszkrimináló rigmust énekelt. 

Mellettük ott volt Steffen Hofmann, a klub korábbi labdarúgója, aki jelenleg sportkoordinátorként dolgozik a csapatnál, továbbá a másodedző Stefan Kulovits is. Az esetről videó is készült, ami bejárta a közösségi médiát és nagy port kavart Ausztriában. A játékosok a közösségi médiában kértek elnézést az esetet követően, azonban nem úszták meg ennyivel. A történtek után a Rapid hárompontos levonást kapott a bajnokságban, a futballistákat és a sportvezetőket is eltiltották, továbbá diszkriminációval foglalkozó workshopon is részt kell venniük.

A büntetések sora itt még nem ért véget, hiszen a három érintett most nem kapott meghívót Ralf Rangnicktól az osztrák válogatottba, amely március végén előbb Szlovákia ellen idegenben lép pályára, majd Bécsben Törökországot fogadja felkészülési mérkőzésen.

„Ez olyan dolog, amit nem fogok eltűrni a csapatomban, sem klubnál, sem a válogatottban. Minden, amit a válogatottal képviselünk, a skála másik végén van, és ezt a fiúknak is elmondtam telefonon. Elvárom a fiúktól, hogy komolyan vegyék ezt a kérdést, és megértsék, mit jelent az emberek számára, ha nyilvánosan sértegetik vagy diszkriminálják őket ilyen módon” – idézi Rangnickot a Guardian.

Az osztrák labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokság D-csoportjában szerepel Franciaország, Hollandia és egy pótselejtezős csapat mellett.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
D-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
15.00, Hamburg: pótselejtezős (A-liga)–Hollandia
JÚNIUS 17., HÉTFŐ
21.00, Düsseldorf: Ausztria–Franciaország
JÚNIUS 21., PÉNTEK
18.00, Berlin: pótselejtezős (A-liga)–Ausztria
21.00, Lipcse: Hollandia–Franciaország
JÚNIUS 25., KEDD
18.00, Berlin: Hollandia–Ausztria
18.00, Dortmund: Franciaország–pótselejtezős (A-liga)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik