Kötelező lett volna a győzelem, de ikszelt a Sepsi

Vágólapra másolva!
2024.02.25. 13:00
Fotó: Tókos Csaba
A román Superliga 27. fordulójában a Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott odahaza az Univesitatea Cluj csapatával.

 

ROMÁN SUPERLIGA
27. FORDULÓ
Sepsi OSK–Univesitatea Cluj 0–0
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 4621 néző. V: Flueran
Sepsi OSK: Moldovan – Kecskés Á. ( Varga K., a szünetben), Ninaj, Ciobotariu – Oroian (Otelita, a szünetben), Jonathan Rodríguez (Kallaku, a szünetben), Paun, Dumitrescu – Stefanescu, Matei (Aganovic, 77.) – Safranko (Debeljuh, 64.). Vezetőedző: Bernd Storck
Universitatea: Gorcea – Chipciu, Masoero, Thalisson (Mitrea, 68.), Roger – Silaghi ( M. Rus, 62.), Simion (Fossati, 82.), Bic (Doukoure, 62.) – Nistor – D. Popa, Anselmo (V. Gheorghe, a szünetben). Vezetőedző: Ioan Ovidiu Sabau
 

Nagyszeben és Aradon dörzsölhetik a kezüket a román élvonal vasárnap délutáni sepsiszentgyörgyi mérkőzése után, a Sepsi OSK és a kolozsvári Universitatea gólnélküli döntetlenje után ugyanis a két csapat még távolabb került a felsőházat érő hatodik helytől. 

A teljes első félidőn át tartó eseménytelen tapogatózás közben csak a lelátó jött tűzbe, de az szó szerint: a vendégszurkolók gyújtottak fel egy piros-fekete zászlót. Szünet után viszont Bernd Storck cseréi, elsősorban a Kecskés Ákost váltó Varga Kevin beállása, felpörgették a Sepsi támadójátékát, innen kezdve szinte végig a vendégek térfelén zajlott a játék. 

Az U védelme azonban állta a nyomást, így kevés helyzete volt a hazai csapatnak, kapura pedig csak Varga Kevin egyik fejese és Sherif Kallaku átlövése ment – mindkettőt gond nélkül védte Andrei Gorcea. Marius Stefanescu pedig hiába szeretett volna büntetőt kapni, sem a játékvezető, sem a VAR nem látta szabálytalannak, amikor Dan Nistor finoman belerúgott a szentgyörgyi szélsőbe. 

A kolozsváriak egyetlen lehetősége viszont klasszikus meccslabda volt a 92. percben, de az egyedül kiugró Daniel Popa lövése után elakad a labda Dinu Moldovan kapusban – maradt az igazságos, de egyik csapatnak sem jó 0–0. 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik