A zólyombrézói gól nélküli döntetlen kevés volt a DAC-nak a felsőházhoz – még...

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 17:20
Vitálisék nagy feladat előtt állnak (Fotó: dac1904.sk)
A Niké Liga 21. fordulójában a DAC vasárnap este Zólyombrézón úgy lépett pályára, hogy győzelmével az alapszakasz utolsó fordulója előtt biztosítja helyét a rájátszás felsőházában, ám Vitális Milánéknak nem sok esélyük volt erre, így a gól nélküli döntetlennel sem lehetnek elégedettlenek. A sárga-kékek így maradtak a negyedik helyen.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
21. FORDULÓ
FK Zeleziarne Podbrezová (Zólyombrézó)–DAC 0–0
Zólyombrézó, Zelpo Aréna, 1517 néző. Vezette: Kralovic
Podbrezová: Rehák – Bartos, Bakala, Mielke – Kovacik, Chyla (Fasko, 68.), Bajo, Sanusi (Okunola, 84.) – Paraj – Kabongo (Talakov, 73.), Assinor (Galcík, 84.). Vezetőedző: R. Skuhravy
DAC: Popovics – Gruszkowski (Mendez, 66.), Kacharaba, Brunetti, Andzouana – Jürgens (Kácer, 83.), Dolcek (Yapi, a szünetben), Dimun, Vitális – Ramadan (Gavric, 78.), Koné (Barisic, a szünetben). Vezetőedző: Xisco

A dunaszerdahelyiek a múlt heti forduló után lépéselőnybe kerültek a felsőházba jutásért, s a Zólyombrézó vendégeként ennek a tudatában voltak, meg annak is, hogy számukra kedvezően alakultak a Niké Liga hétvégi eredményei is, így főleg a védelemre helyezték a hangsúlyt.

A festői környezetben található Zelpo Arénában a hazaiak próbáltak kezdeményezőbbek lenni, de a jól záró vendégvédelem nem engedte sok lövéshez a házigazdákat. Ugyan a hazaiak mindent megtettek, hogy megteljen a stadion, a helyi viszonyokhoz képest magas is volt a nézőszám, mégis a közel 200  vendégdrukker teremtett szinte hazai hangulatot. Xisco Munoz mester a múltheti találkozóhoz képest csak egy változást eszközölt a kezdőcsapatban. A sárga lapok miatt hiányzó Matej Trusa helyett Ivan Dolcek szerepelt, de hogy mennyire sikeresen azt jelzi, hogy a spanyol mester játékosa sokadik hibája a félidő közepén mérgében óriás rúgott a levegőbe, majd a második félidőre már ki sem küldte a horvát légióst.

A DAC okosan, taktikusan játszott, igyekezett kihasználni a gyors szélsőket. A 11. percben Vitális Milán remekült tálalt a bal oldalon felfutó Yhoan Andzouana elé, a vendégek csapatkapitánya a jobb alsó sarkot célozta meg, de a hazai kapus, Ivan Rehák résen volt. A félidő közepén eleredt az eső, s inkább a hazaiak lábán volt gyakrabban a labda. Többször távoli lövéssel próbálkoztak, de ezeket Alekszandar Popovics biztosan fogta. A 36. percben került a legnagyobb helyzetbe a Zólyombrézó, azonban Mark Assinor tíz méterről mellé fejelt. A vendégek mestere kettőt is cserélt, Romaric Yapi és Bartol Barisics lendületet vitt a DAC játékába. Az 50. percben remek egyéni akcióval villantott Vitális Milán, nehéz szögből kicsivel a jobb alsó sarok mellé gurított. A folytatásban ügyesen járatták a vendégek a labdát, a hazai B-közép, melyben úgy harmincan lehettek, pedig elkezdte szidni a magyarokat, a Duna másik felére küldték őket. Az utolsó negyedórára fordulva aztán Milan Dimun és Yhoan Andzouana lövései veszélyeztették a kaput, s ettől mintha a feléledtek volna a hazaiak, egyre nagyobb nyomás alá helyezték a DAC védelmét. Többször is veszélyesen pattogott a labda a vendégek tizenhatosán belül, de maradt a gólnélküli döntetlen.

Ez pedig azt jelenti, hogy a DAC felsőházi tagságáról szóló döntés is csak az utolsó fordulóban születik meg. 0–0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik