Kiütötte a belgákat a soccaválogatott, és döntőbe jutott

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 19:14
Döntőben a válogatottunk! (Fotó: Socca Hungary/Facebook)
Címkék
Fél tucatot lőtt a magyar csapat Belgiumnak a Mexikóban zajló Copa Américán, a remek teljesítmény finálét ért, amelyen a csoportmeccsen elszenvedett vereségért visszavághatunk a házigazdáknak.

 

Azt mondják erre: tanár–diák mérkőzés volt…

És most a magyar soccaválogatott (Szacskó – Hollauer, Huszty, Szabó M., Tolnay, Vörös-Torma. Csere: Iváncsik (kapus), Barcsay, Petrics, Sóron, Sztojka. Szövetségi kapitány: Roni Ribeiro Da Silva) oktatott, szegény belgáknak nem csak az időjárás volt a meleg, hanem a mieink támadójátéka is, a hasonló tornák elődöntőiben nem gyakori az ennyire egyértelmű fölénye valamelyik együttesnek.

Valahogy mégis azt érezte vasárnap reggel az ember, hogy meglesz a győzelem és sikerül a viadal döntőjébe jutni. Annyira mosolygósak voltak a játékosok, mégis koncentráltnak, magabiztosnak tűntek – és ez tükröződött a pályán is és a belgákon csattant az ostor.

Már az első félidőben hatalmas volt a különbség, a gólgyártást egy nagyon szép centermunka után Vörös-Torma Martin szerezte meg, akinek ez már a hatodik találata volt a tornán. Az ellenfél nem tudott újítani, Szacskó Lászlónak akkor kellett a legnagyobbat védenie, amikor egy keresztbe passzolt labda után a menteni igyekvő Sóron Tibor lábáról saját kapuja felé pattant a labda. Az NB III-as Bicske támadója szerencsére a másik oldalon még aktívabb volt, előbb egy bal lábas lövéssel lőtte ki a jobb alsó sarkot, majd az első félidő lefújása előtt egy középre fejelt labdát sarkazott a kapuba, csodálatos találat volt…

Teljesen elveszettnek, hitehagyottnak tűnt a fordulás után a belga együttes, a mieink viszont élvezték a játékot és sorra dolgozták ki a ziccereket. Szerencsére Barcsay Márknál is átszakadt a gát, az eddig a szerencsével hadilábon álló center előbb szép cselek után lőtt a kapuba, majd egy szabadrúgást bombázott a helyére. Az ellenfél a hajrában hiába szépített, a belga kapusnál elszakadt a cérna és konkrétan „hülyézte” a magyar játékosokat, Sóron büntette meg tíz másodperccel később, amikor az alapvonalon helyzetig cselezte magát és a lába között gurított a hálóba.

A barátaim üzentek már, hogy ott vagyok-e egyáltalán a tornán, remélem, a poénra most tudtam válaszolni – mondta a meccs után a triplázó Sóron Tibor. – Eddig is boldog voltam, mert jól szerepeltünk, de most még inkább örülök, hogy végre jöttek a gólok is nekem.”

A döntőre magyar idő szerint hétfőn hajnalban, egy órától kerül sor, az ellenfél pedig az a Mexikó lesz, amely eddig játékával kiemelkedett a mezőnyből, a csoportmeccsek során minket is 4–1-re legyőzött. Egy finálé hangulata, lélektana mindig más, és most a mieink indulnak a nyolcas pályáról…

Eddig is boldog voltam, de most láttam a srácokon, mennyire élvezik a játékot – értékelt a meccs után Roni Ribeiro Da Silva szövetségi kapitány. – Mindig azt kérem tőlük, játszanak szabadon, örüljenek, hogy futballozhatnak. Biztos ez volt eddig a legjobb teljesítmény, amit magyar soccaválogatottól láttam. Már a csoportmeccsek után nyilatkoztam, hogy a döntőben újra találkozunk majd Mexikóval. Nagyon erős együttes, talán a legjobb a tornán, de igyekszünk meglepni őket. Nem szabad területet adni nekik, mert gyorsak, jól cseleznek.”

A döntőre tehát néhány óra múlva kerül sor, a legnépszerűbb videómegosztó oldalon és a soccaszövetség közösségi felületein élőben látható.

SOCCA COPA AMÉRICA
Elődöntő: Magyarország–Belgium 6–1 (3–0)
A magyar csapat gólszerzői: Sóron (3), Barcsay (2), Veres-Torma

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik