Ideiglenesen egykori MU-játékost nevezett ki az ír válogatott

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 14:24
John O'Shea lett ideiglenesen az ír válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Getty Images)
Az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) a válogatott két márciusi mérkőzésére ideiglenesen a 118-szoros válogatott John O’Shea-t nevezte ki a nemzeti csapat szövetségi kapitányának.

Stephen Kenny 2023. novemberi távozása óta nem volt szövetségi kapitánya az ír válogatottnak, ám a szövetség a csapat két márciusi meccse előtt már kénytelen volt lépni, hiszen hamarosan keretet kell hirdetni, ezért a Belgium és a Svájc elleni hazai mérkőzésekre az eddigi másodedző, a 118-szoros válogatott Manchester United-legenda, John O’Shea készíti fel a gárdát.

„Hihetetlenül megtisztelő, hogy a márciusi válogatott időszakban én irányíthatom a válogatottat. Mindenki tudja, hogy mindig óriási büszkeséggel tölt el, amikor a hazámat képviselhetem, akár játékosként, akár edzőként” – fogalmazott John O’Shea, aki bő egy évvel ezelőtt kezdett el dolgozni az ír válogatottnál, mint másodedző.

Az ír szövetség sportigazgatója arról beszélt, hogy a válogatott végleges szövetségi kapitányát áprilisban szeretnék kinevezni. Az írek egyébként a márciusi felkészülési találkozók után júniusban a magyar nemzeti csapattal is összecsapnak a németországi Európa-bajnokság előtt. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik