Ázsiai BL: Ádám Martin duplázott, az Ulszan továbbjutott a legjobb 16 közé

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 13:04
null
Ádám Martin előbb fejjel, majd tizenegyesből volt eredményes (Fotó: Getty Images)
Az Ulszan Hyundai 2–2-es döntetlent játszott a japán Kavaszaki Frontaléval az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A dél-koreai csapat mindkét gólját Ádám Martin szerezte, az egy ponttal pedig biztossá vált, hogy az Ulszan továbbjutott a legjobb 16 közé.

 

Ádám Martin kezdőként kapott helyett az Ulszan Hyundai Kavaszaki Frontale elleni ázsiai BL-mérkőzésén. A japán együttes kétgólos előnybe került harminc perc játék után, de az Ulszan Ádám Martin góljával szépített a félidő vége előtt. A magyar válogatott támadó egy jobb oldalról betett labdát fejelt a kapuba közvetlen közelről a 44. percben.

A második félidőben elején tizenegyeshez jutott az Ulszan. A labda mögé Ádám Martin állt, és magabiztosan a kapu jobb alsó sarkába helyezte. A hazaiaknak hiába voltak további lehetőségeik, több gól nem született.

A 19-szeres magyar válogatott csatár az ötödik BL-meccsén az ötödik gólját szerezte.

A Kavaszaki Frontale már a forduló előtt csoportelsőként továbbjutott. Az egy szerzett pont viszont kulcsfontosságú volt az Ulszan Hyundai számára, hiszen ezzel biztosan ott van a három legjobb csoportmásodik között, ami továbbjutást ér a legjobb 16 közé. Az egyenes kieséses szakasz sorsolását december 28-án tartják.

AFC BAJNOKOK LIGÁJA
Ulszan Hyundai (dél-koreai)–Kavaszaki Frontale (japán) 2–2
Ulszan:Ádám Martin kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, az első félidőben fejjel, az 53. percben büntetőből talált be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik