Afrika-kupa: Ben Romdan és Laidouni is ott van a tunéziaiak keretében

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.12.28. 18:08
A Ferencváros jelenlegi és korábbi futballistája, Mohamed Ali Ben Romdan és Aissa Laidouni is ott lesz az Afrikai Nemzetek Kupáján Tunézia keretében.

 

Mint ismert, 2023 nyaráról 2024 elejére halasztották a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáját. A módosítást a kontinentális szövetség (CAF) elnöke, Patrice Motsepe jelentette be, okként a klimatikus viszonyok kedvezőtlen változását jelölve meg.

„Nem akarjuk megkockáztatni, hogy árvíz idején játsszunk meccseket. Nem tenne jót az afrikai futballnak, egyenesen ártana az imázsának” – nyilatkozta a CAF első embere.

A döntést az után hozták meg, hogy júniusban legalább öten meghaltak a heves esőzések okozta súlyos áradások következtében Elefántcsontpart legnagyobb városában, Abidjanban. A tornát eredetileg 2023. június 23-tól július 23-ig tartották volna öt elefántcsontparti városban, új időpontként 2024 januárját és februárját jelölték meg.

Tunézia Mohamed Ali Ben Romdannal és Aissa Laidounival a soraiban küzd majd meg az E-csoportban Namíbiával, Dél-Afrikával és Malival a továbbjutásért. A tunéziai válogatott január 16-án játssza az első csoportmérkőzését, ellenfele Namíbia lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik