Libertadores-kupa: Marcelóék történelmi tette – a Fluminense nyerte a döntőt

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 00:03
null
John Kennedy gólja trófeát eredményezett a Fluminensének (Fotó: Getty Images)
Az argentin Boca Juniors és a brazil Fluminense mérkőzött meg a Libertadores-kupa döntőjében Brazíliában, a Maracanában. A finálé a kétszer 15 perces hosszabbításban dőlt el, és végül a brazil csapat ünnepelhetett.

A Boca Juniorsnál a legnagyobb név a kezdőben Edinson Cavani volt, míg a Fluminensénél Marcelo. Előbbi 78 percet játszott, utóbbi 80-at.

A 36. percig kellett várni az első gólra, azt pedig a Fluminense szerezte German Cano révén (0–1).

Az első félidőben több mint 70 százalékban volt a labda a braziloknál, a Boca Juniors helyzetbe sem tudott kerülni. A második játékrészre feljavult az argentin csapat, és Luis Advíncula átlövéséből egyenlített a hajrához érkezve. Érdekesség, hogy ekkor átmenetileg tíz emberre játszott a Fluminense, ugyanis a játékvezető az oldalvonalnál integető Samuel Xaviert nem engedte vissza a pályára (1–1).

A rendes játékidőben nem született döntés, így következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A 99. percben John Kennedy nagy góljával ismét a Fluminense került előnybe (1–2). Alaposan meg is ünnepelte a találatát, ezért pedig megkapta a második sárga lapját, és kiállt.

A GÓLÖRÖM

A Boca sem fejezte be a meccset tizenegy emberrel, Frank Fabra egyből piros lapot kapott a hosszabbítás első félidejének legvégén.

Az utolsó 15 percben újabb gól már nem esett, így a Fluminense hódította el a kupát. A csapat az első diadalát aratta, eddig egyszer, 2008-ban került döntőbe, ám akkor kikapott.

A magyar zászló senkit ne tévesszen meg, a piros-fehér-zöld zászló itt a színösszeállításukat jelenti.


LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ (BRAZÍLIA)
Boca Juniors (argentin)–Fluminense (brazil) 1–2
(0–1, 1–1, 1–2)
Gólszerző:
Advíncula (72.), ill. Cano (36.), John Kennedy (99.)
Kiállítva: Fabra (105+7., Boca Juniors), John Kennedy (102., Fluminense)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik