Gyász: meccs közben összeesett, és elhunyt a válogatott labdarúgó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 16:47
Mérkőzés közben esett össze, majd az újjáélesztés után a kórházban hunyt el Raphael Dwamena, az albán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Egnatia ghánai támadója — vette észre a szomorú hírt a Marca.

 

Raphael Dwamena (1995–2023)
Raphael Dwamena (1995–2023)

A 28 esztendős, nyolcszoros ghánai válogatott labdarúgó a szombati Egnatia–Partizani meccs 24. percében, 1–1-es állásnál esett össze (minden jel szerint szívroham következtében), csapata orvosai és a helyszínen levő mentősök újraélesztették, majd kórházba szállították, ahol azonban egy újabb szívroham következtében életét vesztette.

Raphael Dwamenát a Red Bull Salzburg fedezte fel, igaz, az osztrák élvonalban érdekelt nagycsapatban nem, csak a „fiókcsapat” Liefering színeiben szerepelt. Egy Lustenauban eltöltött év után 2017-ben az FC Zürich szerződtette, a svájci csapatban pályafutása legszebb időszakát élte: egy idény alatt 25 gólt szerzett, és a Svájci Kupát is a magasba emelhette. Érdekesség, hogy a Zürichbe való szerződés előtt a Premier League-be frissen feljutó Brighton is meg akarta szerezni, viszont az angol csapatnál nem ment át az orvosi vizsgálatokon – sajtóhírek szerint a „sirályok” a játékos szívproblémái miatt tettek le a megszerzéséről, míg az orvosok azt tanácsolták, hogy hagyjon fel a labdarúgással.

Zürichből az akkor még spanyol élvonalbeli Levantéhez került, majd megfordult a Zaragozánál is. Egy dán, egy osztrák, illetve egy svájci ötödik vonalbeli epizód után került idén januárban az Egnatiához, amellyel kupagyőzelmet ünnepelhetett. Az albán supersport.al portál szerint a mostani, végzetes esetet megelőzően Dwamenának korábban már kétszer voltak komolyabb gondjai a szívével: a Zaragozában töltött időszak során hét hónapig szüneteltetnie kellett pályafutását emiatt, míg 2021 októberében akkori csapata, a Blau-Weiss Linz kupameccsén összeesett (az ellenfél a Hartberg volt), s a klub emiatt később felbontotta a szerződését. Ekkor úgy tűnt, Dwamena végleg visszavonul a profi futballtól, de erre mégsem került sor.

 


 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik