Fogadási botrány: döntött a Kúria, irány a fegyház!

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 22:07
null
Képünk illusztráció
Nagy volt a csend a fogadási ügyek körül, ám most jogerős ítélet született a „nemzetközi szál” vonatkozásában.

 

A több mint tíz éve zajló fogadási csalási ügy nemzetközi szálának végét varrta el jogerős ítéletével a Kúria.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalási ügyben, és ezután ismert labdarúgókat, játékvezetőket vádolt meg a fővárosi főügyészség. A négy szálra bontott, éveken át tartó nyomozás, valamint az azt követő bírósági tárgyalások közül háromban már jogerős ítélet születtek, a nemzetközi szál vádlottjainak tekintetében azonban november 7-én hoztak ítéletet.

Ezek szerint a Kúria a másodfokon négy személyre kiszabott, fegyházban letöltendő büntetését helyben hagyta, az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri T. S. Engnek pedig hét évet kell rács mögött töltenie.

A másodrendű, korábbi labdarúgónak, K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, S. Lászlónak valamint az NB III-ban szereplő Balatonfüred edzőjének, B. Istvánnak is be kell vonulnia a fegyházba – a háromtól hét évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött napokat.

Megkeresésünkre Csákvári Tamás, a Balatonfüredi FC elnöke megerősítette, vezetőedzőjük – akinek munkájával egyébként rendkívül elégedettek voltak – elköszönt a csapattól, megszüntették a munkaviszonyát, s immár keresik az utódját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik