Román Kupa: Vajdahunyadon vesztette el esélyét a címvédésre a Sepsi OSK

Vágólapra másolva!
2023.10.31. 16:14
null
Fotó: Facebook/FC Corvinul 1921 Hunedoara
Vajdahunyadon szakadt meg a Sepsi OSK három éve tartó veretlenségi sorozata a Román Kupában, a legutóbbi két kiírást megnyerő székelyföldi csapat a másodosztály harmadik helyén álló – a selejtezőkben az FK Csíkszeredát is legyőző – Corvinultól kapott ki a csoportkör 2. fordulójában.

 

A vajdahunyadi futball a nyolcvanas években élte fénykorát, a Michael Klein Stadion betonkaréja is azt az időszakot idézi, a több mint 5000 nézőre viszont az élvonal csapatainak java is büszke lenne. A Sepsi viszont cseppet sem lehet büszke kedd délutáni játékára, mert a pályán végig a hazaiak akarata és stílusa érvényesült.

A Corvinul keményen beleállt a mérkőzésbe, és sok szabálytalansággal tördelte a labdát többet birtokló szentgyörgyiek játékát. Ennek Cosmin Matei itta meg a levét, a Sepsi játékmesterét alig negyedóra után sérülés miatt kellett lecserélni. A Sepsi lehetőségei így elsősorban pontrúgásokból jöttek az első félidőben, az első szabadrúgást még Matei lőtte fölé, majd Mihai Balasa próbálkozásánál a hazai kapus, Stefan Lefter hárított a jobb alsó saroknál. Marius Stefanescu távoli lövése kevéssel szállt mellé, az igazán nagy lehetőségeket viszont a hunyadi Marius Lupu puskázta el, aki előbb egyedül kilépve szó szerint odagurította Niczuly Rolandnak a labdát, majd három méterről, becsúszva a kapu fölé vágta.

A második félidő is hunyadi helyzetekkel indult, egy szöglet után Antoniu Manolache balról a hosszú alsó sarokba fejelte a labdát. A Corvinul innen kezdve minden lehetséges eszközzel tördelte a játékot, bár Lupu azért ismét tökéletes ziccert hagyott ki, amikor két lépésről mellé lőtt. A görcsösen és idegesen játszó Sepsi pedig továbbra is csak szabadrúgásokból lőtt kapura, Lefternek egyedül Adnan Aganovic próbálkozását kellett védenie. A szentgyörgyiek ráadásul tíz emberrel fejezték be a találkozót, Jonathan Rodriguez sérülésekor ugyanis már nem volt cserelehetősége a csapatnak.

Varga Roland és Kecskés Ákos ezúttal nem kapott szerepet, mindketten a kispadon ülték végig a találkozót, amellyel a két forduló után egy ponttal álló Sepsi elvesztette esélyét a továbbjutásra és a Román Kupa újbóli megvédésére.

ROMÁN KUPA
A-CSOPORT,
2. FORDULÓ
Corvinul Hunedoara (II.)–Sepsi OSK 1–0 (Manolache 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik