Csehország: történelmi gólrekord született az első osztályban – videó

Vágólapra másolva!
2023.10.23. 20:00
null
Történelmi mérkőzést játszott szombaton a Zlín és a Mladá Boleslav (Fotó: Twitter/FK Mladá Boleslav)
Nem mindennapi mérkőzést játszottak a cseh labdarúgó-élvonalban szombat délután. A 12. fordulóban rendezett FC Zlín–Mladá Boleslav találkozót a vendégek 9–5-re nyerték meg, ennyi gól pedig még nem született egy első osztályú mérkőzésen Csehországban.

Az első félidőben még nem történt semmi különös. A hazai Zlín, amely 11 forduló alatt hat pontot szerzett, 45 perc után 2–1-es előnyre tett szert a középmezőnybe tartozó Mladá Boleslav ellen.

A második játékrész azonban már messze volt a hétköznapitól, ugyanis a szünet után 11 gól is esett. Előbb a hazaiak növelték előnyüket, amire a Boleslav 11 perc alatt négy góllal válaszolt. Ekkor büntetőből szépített a Zlín, így 5–4-es vendégvezetésnél érkeztünk el a hajráig, amelyben további négyet rámolt be a hazai kapuba a Mladá Boleslav.

A cseh futballbajnokság történetében először esett 14 gól egy meccsen. Az 1945–1946-os idényben, a csehszlovák érában a Kladno és a Trnava mérkőzésén jegyzőkönyveztek hasonló gólmennyiséget. „Valószínűleg 100 év alatt csak egyszer fordul elő ilyesmi” – nyilatkozta Marek Kulic, a vendégek edzője.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik