Aganovic volt a megmentő: bombagól a 93. percben!

Vágólapra másolva!
2023.09.04. 20:08
null
Fotó: Tókos Csaba
A román Superliga 8. fordulójának hétfő esti találkozóján a Sepsi OSK 1–0-ra megverte odahaza az Aradot.

ROMÁN SUPERLIGA
8. FORDULÓ
Sepsi OSK–Arad 1–0 (0–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 2600 néző. V: Birsan
Sepsi OSK: Niczuly – D. Ciobotariu, Balasa (Aganovic, 29.), Ninaj, Otelita – Jonathan Rodríguez, Paun (I. Gheorghe, 60.) – Stefanescu (Francisco Júnior, 80.), Alimi, Varga R. (Debeljuh, 60.) – Safranko (M. Rondón, 80.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
UTA: Iacob – Diogo Rodrigues, Benga (Stanciu, 77.), Stolnik, Dumitrascu – Marku (Carp, a szünetben), Marcelo Freitas, Fábry – R. Pop (C. Mihai, a szünetben), G. Cooper (Vucenovic, 62.), Micovschi (Stahl, 62.). Vezetőedző: Sorin Radoi (Mircea Rednic műtét után lábadozik)
Gólszerző: Aganovic (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Továbbra is a Sepsi OSK az egyetlen veretlen csapat a román élvonalban, bár a székelyföldi együttes hétfő este csupán egy utolsó utáni percben lőtt szabadrúgásgóllal verte meg az aradi UTA-t.

A szombaton leigazolt Kecskés Ákos még nem szerepelt a Sepsi mérkőzésre nevezett keretében, Varga Roland viszont kezdett, és már a második percben volt egy alig fölé szálló lövése. A szentgyörgyi mezőnyfölény ellenére az aradi kontrákban volt több veszély az első félidőben, Goldberg Cooper háromszor is helyzetbe került, és az utolsónál csak a kapufa mentette meg a góltól a hazaiakat. Hazai oldalon a két szélső, Varga és Marius Stefanescu próbálkozott a legtöbbet, a legnagyobb lehetőség viszont Pavol Safranko közeli lövése volt, amelyet Florin Iacob aradi kapus ártalmatlanított (szögletre mentve) a jobb saroknál.

A szünet után aradi oldalról Andrej Fábry kezdett el lövöldözni, de Niczuly Roland a távoli, majd közeli kísérletet is védte. Iacob pedig Branislav Ninaj ötös sarkáról eleresztett kapáslövésénél is odaért a rövid alsóra – ekkor már két centerrel támadott a Sepsi, bevetve a nyáron igazolt, de sérülés miatt egy évet kihagyó Gabriel Debeljuhot.

A horvát középcsatár azonban sem lábbal, sem fejjel nem találta el a kaput, a végén pedig hiába ívelt fel minden labdát az aradi tizenhatosra a szentgyörgyi csapat, úgy tűnt, hogy az UTA kibekkeli a döntetlent.

Adnan Aganovic azonban másképp gondolta, és a harmadik ráadáspercben szabadrúgásból, 22 méterről a bal sarokba tekerte a labdát. 1–0

PERCRŐL PERCRE

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. perc MELLÉ, MELLÉ, MELLÉ! Ninaj elvét egy kósza előreívelést, ziccerben, de Stahl jobbal az ötös jobb sarkáról a jobb sarok mellé lő. Stahl majdnem kifőzte az egyenlítő találatot, de csak majdnem.

90+3. PERC DERÜLT ÉGBŐL A GYŐZTES GÓL? ADNAN AGANOVIC jobbal a bal felső sarokba tekeri a szabadrúgást. Középről, 22 méterről: 1–0!

90+2. perc Cristian Mihai odacsúszik Debeljuhnak, elrepül a csatár, röppen a sárga lap is.

Négy perc a ráadás!

87. perc Andrej Fábry kap sárga lapot. Odalépett Aliminek.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

82. perc Mihai Balasa kap sárga lapot reklamálásért, a Sepsi meg nem kap 11-est a VAR szerint sem. Stolnik szerelte a levegőben a kapu előtt Debeljuhot, ezek szerint szabályosan.

Carp megy hátra, ő eredetileg belső védő – jelenti Boros kolléga a 16 éves tehetség beállása kapcsán.

80. perc Marius Stefanescu le, Francisco Júnior be, Pavol Safranko le, Mario Rondón be.

77. perc Lesántikál a pályáról a kapu mögé a vendégek középső védője, Benga, Raul Stanciu fut be a helyére. Védő helyett... 16 éves csatár! Az Atletico Arad neveltje.

73. perc Alimi szép, okos emelését 10-ről a bal felső mellé fejeli Debeljuh, hátrafelé.

72. perc Rodríguez passzát Debeljuh ballal a jobb felső mellé vágja az ötös bal sarkáról.

Vagy ő? Rondón ebben az idényben 11 meccsen lőtt 1 gólt, adott egy gólpasszt, az UTA ellen 4 meccsen még egyik kategórában sem jeleskedett. Eddig?

Safranko: 6/1, Aganovic: 5/1. Ki lesz ma a titkos fegyver?

Debeljuh: 4 meccs az Arad ellen, 0 kanadai ponttal. Safranko: 4 meccs az Arad ellen, 2 kanadai ponttal.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

65. perc Fábry ballal 22-ről nem sokkal lő a jobb felső fölé!

Debeljuh tavaly augusztusban súlyosan megsérült, azóta ez az első meccse. A nyáron igazolta le a Sepsi a CFR-től, a horvát ék a Torino neveltje.

63. perc Aganovic bal oldali, ballábas beadását megcsúsztatja fejjel Debeljuh, kissé jobbról, négyről jobbal kapura lő Ninaj, de Iacob leér a bal alsó elé egy villámgyors vetődéssel.

62. perc Godberg Coopert Aleksandar Vucenovic, Micovschit Albert Stahl váltja az aradiaknál.

61. perc Safranko hétről a kapus kezébe fejeli Gheorghe bal oldali beadását.

64 százalékban a hazaiaknál a labda.

60. perc Varga le, Gabriel Debeljuh be, Paunt meg Ion Gheorghe váltja. Cserék posztra, Debeljuh most debütál a Sepsiben.

59. perc Jonathan Rodríguez kap sárga lapot, mert nem ment hátra a sorfal Fábry szabadrúgásánál. Végül ballal kapura lő 23-ról Fábry, de véd a bal felső előtt Niczuly szépen.

56. perc Rodrigues újabb beadása Aganovicé, kontra, Stefanescu nem lő 12-ről, de 10-ről sem.

55. perc Cooper az ötös jobb sarkáról bevetődve a bal sarok mellé fejeli Rodrigues jobb oldali, jobblábas, középmagas beadását.

51. perc Stefanescu jobb oldali beadását elüti a kapus Safranko fejéről, Freitas meg takarít.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kettős csere a vendégeknél: Christian Mihai Popot, Catalin Carp Markut váltja.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba


E párharc legjobb góllövői:
Hadnagy Attila 3
Pavol Safranko 2

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

40. perc 11-es? Stolnik kézzel ment az ötösön Varga előtt, Stefanescu 17 méteres, jobblábas lövése után? Nem, a VAR szerint is tovább.

38. perc Safranko most jobbra forgat, Varga nyolcról a jobb felső mellé lő, de kellett ehhez Stolnik bevetődése is.

36. perc Safranko Varga elé tolja Paun mellel levett jobb oldali beadását, a szélső jobbal 17-ről pocsékul találja el a labdát.

Egy kis örökmérleg: 7 mérkőzés, 3 sepsis és 2 aradi sikerrel, 8, ill. 4 rúgott góllal.

33. perc Otelita beadását Safranko jobbal a jobb alsóba tenné, de elképesztően nagyot véd Iacob! Élete bravúrja?

A tévékommentátor szerint rátapostak Balasa bokájára, azért a csere – jelentik.

29. perc Sőt csere, Adnan Aganovic jön be.

28. perc Balasa hatról a bal sarok mellé fejeli Paun beadását, majd összefut Safrankóval, ápolás.

22. perc Varga kétszer is nagyot kap, de egyszer sincs sárga lap, előbb Stolnik, aztán Freitas rúgott bele nagyot. Hazai pálya előnye, na ja...

20. perc Paun bal oldali beadását kapura fejeli balról, éles szögből Safranko, a léc elöl kiüti a labdát Iacob.

A hivatalos nézőszám: 2600.

17. perc Diogo a be jobbról jobbal szépen, Cooper az ötösről a kapushoz fejeli a labdát. Helyzet volt ez is.

15. perc Stefanescu ballal 23-ról a léc fölé lő, nem sokkal. De középre.

12. perc Micsoda mentés! Fábry remek passzával kiugrik Cooper, elmegy Ninaj mellett, az ötös jobb sarka elől jobbal lőne, amikor urolári, és bevetődik elé Otelita.

10. perc Ciobotariu keresztpassza magas középen mindenkinek, kirúgás.

8. perc Varga megindul a bal szélen, de odalép neki kőkeményen Stolnik, felrúgja... tovább.

A vajdahunyadi születésű Mircea Rednic annak idején remek játékos volt, közel 90-szeres válogatott, jól ismerik a magyar gombfocisták is, sok csapatban szerepelt. Az 1984-es Eb-n és az 1990-es vb-n is játszott, légióskodott a Standad Liege-ben is, többek között Marc Wilmots, Guy Hellers, Stéphane Demol, Gilbert Bodart, André Cruz, Miklos Molnar, Henk Vos, Aurelio Vidmar, Philippe Léonard, Jacky Munaron és Bognár György oldalán.

2. perc Hopp, Paun keresztpasszát Varga egy csel után jobbal nem sokkal tekeri a bal felső sarok fölé!

1. perc Alimi megindul a jobb szélen, gyorsan ellöki őt Marku.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tisza pirosban, a vendégek tiszta világoskékben.

Az UTÁ-nál Sorin Radoi a megbízott edző, Rednic a héten szívműtéten esett át, volt egy infarktusa a FCSB legyőzése után.

Hadnagy Attila klubigazgató szerint Marius Stefanescunak mindenképpen helye lenne a keretben, s Niczuly Roland, Nicolae Paun vagy Cosmin Matei is válogatott formában van. „Sepsiszentgyörgy túl messze van, hogy minket is észrevegyenek” – nyilatkozta az Iamsport portálnak Hadnagy Attila. Edward Iordanescu szövetségi kapitány viszont – a Sepsit nem említve – a rutint nevezte meg legfőbb válogatási elveként.

A ROMÁN ÉLVONALBELI FUTBALLBAJNOKSÁG egyetlen veretlen csapataként várja az aradi UTA elleni hétfő esti mérkőzést a Varga Rolandot is alkalmazó Sepsi OSK – a székelyföldi csapatnak az európai kupaszereplés miatt két bajnoki találkozója elmaradt augusztusban. A Sepsi vezetőit meglepte, hogy a vártnál sikeresebb Európa-konferencialiga-szereplés ellenére egyetlen szentgyörgyi játékos sem kapott meghívót a román válogatott szeptemberi mérkőzéseire.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–ARAD MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik