Videó: megidézték a női vb-n az Afrika-kupa „legendás” játékvezetőjét

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.22. 18:46
Mint beszámoltunk róla, az Eb-győztes Anglia győzelemmel kezdte a női labdarúgó-világbajnokságot Haiti ellen. A mérkőzés venezuelai játékvezetője, Emikar Caldera a második félidőben négy percet hosszabbított, ám mindenki megdöbbenésére előbb lefújta a meccset.

Alighanem emlékeznek még Janny Sikazwe játékvezető ténykedésére a 2022-es Afrika-kupáról. A bíró a 85. percben lefújta a Mali–Tunézia meccset, majd érzékelvén, hogy hibázott, újra elindította a játékot, hogy aztán 13 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt újra lefújja. Hiába tiltakoztak a hátrányban lévő tunéziaiak, a bírói hármas – a furcsa döntésekkel „kiérdemelt” védőőrizetben – elhagyta a pályát.

Már elkezdődött a mérkőzés utáni sajtótájékoztató, amikor a szervezők jelezték: mégis le kell játszani a hátralévő időt (beleértve a játékmegállások miatt szokásos ráadást).

Jó húsz perccel a lefújás után a mali futballisták vissza is tértek a játéktérre, azonban a tunéziaiak, valamint a zambiai bíró nem – így a negyedik játékvezető rekesztette be véglegesen a mérkőzést.

Most térjünk vissza a jelenbe, a két napja zajló női labdarúgó világbajnokságra! Az Anglia–Haiti csoportmérkőzésen hiába hosszabbított négy percet a venezuelai játékvezető, az afrikai bíróhoz hasonlóan előbb, kicsit több mint 13 másodperccel a beígért hosszabbítás lejárta előtt fújta le a meccset. A döntés mindenkit meglepett, aztán a 33 éves Emikar Caldera ráeszmélve hibájára labdaejtéssel újraindította a találkozót, hogy aztán egy passz után ismét lefújja a mérkőzést...


NŐI LABDARÚGÚ-VILÁGBAJNOKSÁG
1. FORDULÓ
D-csoport
Anglia–Haiti 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik