Brazília: a szövetség elnöke bejelentette Ancelotti érkezését

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 09:08
A brazil források és a transzferguru, Fabrizio Romano is arról számolt be szerda éjjel, hogy a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke, Ednaldo Rodrigues kijelentette, hogy 2024 nyarától a Real Madridot irányító Carlo Ancelotti lesz a brazil válogatott szövetségi kapitánya.

Ednaldo Rodrigues egy televíziós interjúban elhangzott kijelentése értelmében Carlo Ancelotti a 2024-es Copa América előtt, júniusban veszi át a csapat irányítását, addig a Real Madrid trénere marad, s tiszteletben tartja szerződését.


A szövetségi kapitány szerepét addig a brazil élvonalbeli Fluminense szakvezetője, Fernando Diniz tölti be, akinek megbízatása a szeptemberi világbajnoki selejtezőktől lép életbe.

„Egy évre szól a megbízatása, és ő lesz az átmenet Ancelottihoz, aki a Copa Américára veszi át a csapatot” – idézte az MTI a CBF első emberét.

A 49 éves Diniz egyébként a válogatott mellett a klubcsapatát is irányítani fogja – derült ki a brazil szövetség közleményéből.

A 2024-es Copa Américát az Egyesült Államokban, jövő június 20. és július 14. között rendezik. A 64 éves Ancelotti szerződése 2024. június 30-án jár le a Realnál, a kontinenstorna viszont már tíz nappal korábban elkezdődik, így ennek a tisztázása még hátravan a felek között. Az olasz tréner szerződésének a lejárta előtt hat hónappal írhat csak alá az új munkahelyén, a CBF azonban jelezte, hogy már létrejött egy szóbeli megegyezés, amit a spanyol Marca sportnapilap is megerősített – hívta fel a figyelmet az MTI.

Ancelotti májusban annyit mondott a váltásával kapcsolatos értesülésekre, hogy kitölti szerződését a Real Madridnál.

A tavalyi világbajnokságon a brazilokkal a negyeddöntőig jutott Tite decemberben lemondott, és azóta az U20-as csapatot is felkészítő Ramon Menezes irányította a válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik