Sepsi: Bergodi az idény végén távozik a kispadról – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.05.23. 14:21
null
A megnyert trófeák dacára elválhatnak a Sepsi és Cristiano Bergodi útjai (Fotó: Getty Images)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga) érdekelt Sepsi OSK nem tervezi meghosszabbítani vezetőedzője, Cristiano Bergodi nyáron lejáró szerződését. Helyére a tavalyi kupadöntős FC Voluntari-t irányító Liviu Ciobotariu érkezhet – írja saját forrásaira hivatkozva a Gazeta Sporturilor.

Az 58 éves olasz szakember 2021 szeptembere óta irányítja a háromszéki együttest, amellyel 2022-ben Román Kupát, illetve Szuperkupát nyert, míg a mostani idényben megvédheti címét a Román Kupa nagyszebeni döntőjében. A bajnokságban mindeközben a Sepsi bejutott a felsőházi rájátszásba, amelyet már biztosan a 6. helyen fog zárni.

A bukaresti sportlap információi szerint a Sepsi vezetősége ezzel együtt nem tervezi meghosszabbítani Bergodi idény végén lejáró szerződését, helyére Liviu Ciobotariu érkezhet. Az 52 éves szakember 2021 májusa óta ül a Voluntari kispadján, amellyel az előző évadban egy bajnoki 4. helyezést és egy – a Sepsi ellen elveszített – kupadöntőt ért el. A jelenlegi idényben az alsóházi rájátszás 3. helyén végzett csapatával, s így még az európai porondra is kijuttathatja azt – amennyiben a Voluntari legyőzi az alsóházat megnyerő FCU Craiovát (a második Petrolul pénzügyi okok miatt kapta meg az UEFA-licencet), akkor a kupadöntő eredményétől függően a felsőház harmadik, vagy adott esetben negyedik helyezettjével mérkőzhet meg az Ekl-ben való indulásért.

„A szerződésem június 30-án lejár, de még legalább egy találkozó vár ránk. Nem rejtem véka alá, hogy több romániai, illetve arab csapat is megkeresett. Az európai kupaindulásról döntő meccs, illetve meccsek után fogok dönteni a jövőmről” – nyilatkozta az alsóházi rájátszás zárása után Liviu Ciobotariu.

Amennyiben Ciobotariu tényleg átveszi Bergodi helyét a szentgyörgyi kispadon, úgy együtt dolgozhatna a fiával, Denis Ciobotariuval – a 24 éves középhátvédet 2025-ig élő szerződés köti a háromszékiekhez.

A Gazeta Sporturilor az edzőváltás mellett két játékos távozását is belengette: a bukaresti lap szerint a nyáron Alexandru Tudorie, valamint a holland-marokkói középpályás, Anass Achahbar is távozni fog a piros-fehér csapattól.

FRISSÍTÉS: DIÓSZEGI LÁSZLÓ CÁFOLJA AZ EDZŐVÁLTÁSRÓL SZÓLÓ HÍREKET

A szerdai kupadöntőt megelőzően Diószegi László, a Sepsi tulajdonosa destabilizálási kísérletnek nevezte az edzőváltásról szóló sajtóhíreket.

Érdekes, hogy éppen a döntő előtt jelennek meg ilyen hírek, de tudjuk, hogy a román sajtó nem nekünk szurkol. Cristiano Bergodival úgy egyeztünk meg, hogy a döntő után ülünk le tárgyalni. Nyerjük meg a meccset, ez most az egyetlen cél. Tudom, hogy az M4 Sport is közvetíti a találkozót, fél, ha nem egész Magyarország láthat minket” – mondta Diószegi László, aki a fináléra több magyarországi és határon túli egyesület vezetőjét meghívta. Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa nem tud eljönni Nagyszebenbe, de Zsemberi János, a Topolya elnöke, valamint a Puskás Akadémia képviselői a helyszínen tekintik meg a döntőt.

ROMÁN KUPA
DÖNTŐ
Május 24., szerda
19.00:
Sepsi OSK–Universitatea Cluj – élőben az NSO-n!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik