PSV: Van Nistelrooy azonnali hatállyal távozik – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 14:30
null
Hiába nyert ebben az idényben két trófeát is, önszántából hagyja el a PSV-t Ruud van Nistelrooy (Fotó: Getty Images)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő PSV a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy Ruud van Nistelrooy azonnali hatállyal távozik a klub kispadjáról.

A klub közlése szerint a 46 éves szakember szerda reggel közölte a vezetőséggel, hogy nem folytatja az első csapat vezetőedzőjeként. A klub honlapján megjelent közlemény szerint Van Nistelrooy kedd este ült le a klub vezérkarával, hogy átbeszéljék az elmúlt hetek történéseit, majd szerda reggel bejelentette távozását a játékosoknak is. A korábbi kiváló csatár döntését azzal indokolta, hogy nem kapott elég támogatást a klub vezetőségétől.

Ruud van Nistelrooyt 2022 nyarán nevezték ki a PSV élére – korábban a klub utánpótlásában dolgozott –, ebben az idényben 50 tétmérkőzésen 34 győzelem, nyolc döntetlen, illetve nyolc vereség volt a mérlege. Irányításával a patinás eindhoveni klub megnyerte a Holland Kupát és a Szuperkupát is.

A holland élvonalbeli bajnokságból már csak egy forduló van hátra, az AZ elleni idényzárón Fred Rutten másodedző ül le a kispadra. Amennyiben a PSV pontot szerez Kerkez Milosék vendégeként, a második helyen zárja a bajnoki évadot.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik