A CFR fontos győzelmet aratott a tartalékos Sepsi vendégeként

Vágólapra másolva!
2023.05.20. 19:27
null
Tudorie remek kiugratást kapott Tamás Márktól, majd a kolozsvári védők asszisztálása mellett egyenlített (Fotó: Tókos Csaba)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 9. fordulójában a Sepsi OSK 2–1-re kikapott a bronzéremre hajtó címvédő CFR-től egy számára tét nélküli meccsen, így zakóval hangolt a jövő heti kupadöntőre.

ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
Sepsi OSK–CFR 1–2 (1–1)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi Aréna, 4317 néző. Vezette: Costreie
SEPSI: Began – Balasa (Dimitrov, 63.), Ninaj, Tamás M., Dumitrescu – Gheorghe (Rondón, 79.), Paun, Rodríguez (Francisco Jr., 79.), Varga R. (Aganovic, 67.) – Tudorie, Safranko (Matei, 67.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
CFR: Scuffet – Manea, Yuri Matias (Tiru, a szünetben), Burca, Camora (Peteleu, 31.) – Cvek, N. Boateng, Fica, Birligea (Maglica, 79.), Petrila (Muhar, 89.) – Janga (Hoban, 89.). Vezetőedző: Dan Petrescu
Gólszerző: Tudorie (43.), ill. Petrila (33.), Janga (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Tartalékosan is szoros meccset játszott utolsó hazai mérkőzésén a Sepsi OSK a CFR-rel, de végül vereséget szenvedett a Superliga címvédőjétől. Niczuly Roland, Adnan Aganovic, Cosmin Matei és Mario Rondón csak a padon ült, Marius Stefanescu pedig a lelátón a szentgyörgyi húzóemberek közül – Cristiano Bergodi vezetőedző már a szerdai kupadöntőre tartogatta legfontosabb embereit.

Nagyon beszorult a mérkőzés elején a Sepsi, az agresszívan letámadó CFR minden kivágott labdát azonnal visszaszerzett. Helyzetei viszont nem voltak a vendégcsapatnak, Mario Camora lövése ugyan Branislav Ninajról a szentgyörgyi kapufára pattant, de utána már a szentgyörgyi kontrák voltak veszélyesebbek, Varga Roland jó helyzetből lőtt fölé. A CFR gólja már kissé váratlanul érkezett, a korábban a Sepsiben is megfordult Claudiu Petrila lőtt a tizenhatos vonaláról a jobb alsó sarokba – nem is ünnepelte a gólját. A hazai válasz gyorsan jött, Ion Gheorghe ugyan 12 méterről fölé vágta a labdát, de a Tamás Márk indításával kiugró Alexandru Tudorie már balról a hosszú felsőbe lőtt.

A második félidőben már egyértelműen a CFR volt veszélyesebb, bár Nana Boateng gólját – ötperces VAR-ozás után – les miatt még nem adták meg. A Sepsinek szünet után már nem volt kaput találó lövése, bár Nicolae Paun és Aganovic próbálkozásai csak kevéssel mentek mellé. A végén Rangelo Janga a kapusról kipattanó labdából belőtte a vendégek győztes gólját – a Niczulyt helyettesítő Razvan Began pontosan elé ütötte a labdát Petrila átlövését hárítva.

A CFR ezzel fontos lépést tett a bronzérem megszerzése felé, a Sepsinek pedig négy nap múlva jön az év meccse – a másik kolozsvári klub, az Universitatea ellen. 1–2

PERCRŐL PERCRE

Lepörgött az óra, vége a meccsnek! A Sepsi szoros meccsen maradt alul a bajnok ellen, a kupadöntőre készülő háromszékiek nem tudták megismételni az elődöntőben mutatott bravúrt.

90+7. perc: Még egy vendég szögletre marad idő.

90+5. perc: Peteleu kap sárga lapot, időhúzásért.

Amennyiben a CFR kihúzza a hátralevő néhány percet, a hétfői Rapid–Craiova meccsen bebiztosíthatja a bronzérmet – amennyiben az oltyánok nem nyernek, dobogós helyen zárja a pontvadászatot a címvédő.

Hét perc a ráadás, a második félidő elején látott VAR-bohózat után ez nem meglepetés.

89. perc: Petrila és Janga le, Muhar és Hoban be. Petrescu „beparkolta a buszt” a meccs hajrájára.

87. perc: Tudorie vette le a labdát az ötösön, majd Tiru szorításában a kapu mellé lőtt.

82. perc: EZ A GÓL MÁR SZABÁLYOS, MÁSODJÁRA IS ELŐNYBE KERÜL A KOLOZSVÁR! Petrila középre tartó lövését Began Janga elé ütötte, a curacaói csatár pedig a hálóba pofozta a labdát. Kapushiba.

79. perc: Cserélt a CFR is, Birligea helyére Maglica érkezett.

79. perc: Újabb cserék a Sepsinél, Gheorghe és Rodríguez le, Rondón és Francisco Jr. be.

72. perc: Fica ívelt be egy szabadrúgást a jobb oldalról, Burca fejese nem jelentett veszélyt a hazai kapura.

71. perc: Majdnem ott volt a Sepsi vezető találata, Paun lövése 20 centiméterrel gurult el a jobb oldali kapufa mellett.

67. perc: Kettős hazai csere: Safranko és Varga le, Matei és Aganovic be.

65. perc: Birligea hagyta faképnél Dimitrovot, majd beállt elé Ninaj – kirúgás.

63. perc: A sérült Balasa le, Dimitrov be.

60. perc: Fica vette célba a jobb alsót, Began csak másodjára tudta megkaparintani a labdát. Mindeközben Balasa elterült a szögletzászlónál. A szentgyörgyi belső védő félrelépett, derül ki a visszajátszásból – valószínüleg bokaficam, így Balasa minden bizonnyal kihagyja a május 24-én esedékes kupadöntőt.

58. perc: MANEA! A kolozsvári jobbhátvéd rádőlt Birligea kifejelt beadására, a kapáslövést centikkel szállt el a kapu fölött.

57. perc: Cvek került helyzetbe, éles szögből lőtt az oldalhálóba a horvát középpályás.

54. perc: Lesről! A VAR öt teljes percig nézte a gólt, Boateng leshelyzete egyértelműnek tűnt a visszajátszások alapján, így várhatóan maratoni hosszabbítás lesz. Marad az 1–1!

49. perc: GÓÓÓÓL! ÚGY TŰNIK, HOGY ISMÉT VEZET A KOLOZSVÁR! Manea lövését bravúrral védte Began, de a kipattanót Boateng a kapuba pofozta. De vajon lesről?

Yuri Matias nem vállalta a második félidőt, a második 45 percre Bogdan Tiru állt be.

Elkezdődött a második félidő!

A ráadás utolsó perceiben Yuri sérült meg, de végül nem kellett lecserélni. A kolozsvári csapatot sújtó sérüléshullámra az lehet a magyarázat, hogy a mostani a CFR 60. (!) tétmeccse ebben az idényben. Viszonyításképp az El-döntős AS Romának a csütörtök esti leverkuseni elődöntő volt az 55. tétmérkőzése.

Véget ért az első félidő!

Alexandru Tudorie a 11. gólját jegyezte a bajnokságban, a gólpasszt Tamás Márk adta.

45+1. perc: Cvek sárgult be, miután Gheorghét buktatta.

4 perc lesz a ráadás.

43. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍT A SEPSI! Tudorie ugrott ki – Burca lógott be, így nem volt les –, majd érhetetlen módon egyetlen vendég védő sem támadta meg, ehelyett a teljes kolozsvári hátsó alakzat a gólvonalra hátrált. A Sepsi csatára köszönte szépen, s egy igazítás után a bal felsőbe tekerte a labdát.

A nagy tehetségnek tartott Petrila nem ünnepelte meg korábbi csapata elleni gólját – kölcsönben egy évet húzott le a Sepsiben –, idén viszont nem nagyon megy neki a játék, mindössze a harmadik találatát jegyezte a bajnokság jelenlegi évadában, ami nagyon kevés a tavalyi kilenchez képest.

37. perc: MI MARADT KI?! Varga Roland félfordulatból próbált kapura lőni, de nem találta el rendesen a labdát, ami így lett jó Gheorghének, a Dinamo-nevelésű középpályás viszont a kapu fölé bikázta a labdát.

33. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A KOLOZSVÁR! Scuffet távoli szabadrúgását Janga csúsztatta Cvek irányába, aki levette a labdát, majd azt követve összeütközött Balasával. A lecsorgóra Petrila érkezett, aki 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A gólt vagy három percig nézte a VAR, de végül nem láttak szabálytalanságot Cveknél.

31. perc: Camora megsérült, nem tudja folytatni, a korábban Kisvárdán is megforduló Peteleu érkezett a helyére. A szentgyörgyi közönség megtapsolta a klublegenda kolozsvári csapatkapitányt.

28. perc: Tudorie került lövőhelyzetbe, de Yuri az utolsó pillanatban lelopta a lábáról a labdát.

26. perc: VARGA! A korábbi ferencvárosi csatár jó labdát kapott Rodrígueztől, de tiszta helyzetben a kapu fölé lőtt.

24. perc: Fica harcolt egy labdáért Dumitrescuval az alapvonal mellet, a kolozsvári fiatal szabálytalansága után a Sepsi játékosa eljátszotta a nagyhalált.

21. perc: Varga Roland próbálkozott egy lapos beadással, Scuffet simán begyűjtötte a labdát.

20. perc: Egyik csapat sincs élete formájában, most épp Balasa rúgta ki a labdát a stadionból.

Közel 50 kolozsvári drukker foglal helyet a vendégszektorban.

18. perc: Yuri Matias kapott sárga lapot reklamálásért.

17. perc: Petrila futotta le Ninajt, majd elesett a szlovák védő szorításában, Costreie nem ítélt tizenegyest.

4317 néző tekinti meg a helyszínen a találkozót.

Tíz perc játék után kiegyenlítettek az erőviszonyok, egyelőre puhatolóznak a csapatok.

9. perc: Ion Gheorghe vette célba a jobb alsó sarkot, de lövését Scuffet simán fogta.

7. perc: Megvolt az első hazai lehetőség is, de Tudorie csúnyán eltörte a labdát.

5. perc: KAPUFA! Camora lecsúszó beadása meglepte Begant, aki csak azután tudta megfogni, hogy az visszapattant a kapufáról.

Elkezdődött a mérkőzés! Hagyományos, piros-fehér szerelésében a Sepsi, fehérben a CFR.

Ez pedig a kolozsvári együttes kezdője.

Itt a Sepsi OSK kezdőcsapata.

Köszöntünk mindenkedves olvasót a Sepsi OSK–CFR román bajnoki mérkőzés élő közvetítésében. A mérkőzés hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Csak a vendég CFR számára van tétje a Sepsi OSK utolsó hazai mérkőzésének, a román élvonal elmúlt öt évének bajnoka a bronzéremért és az európai kupaszereplésért küzd a rájátszás utolsó két fordulójában. A Superliga hatodik helyéről már elmozdíthatatlan székelyföldi együttesnek viszont a szerdai Román Kupa-döntő az évad utolsó fontos találkozója, amelyen a másik kolozsvári csapat, az Universitatea az ellenfél.
Nem véletlen, hogy a szentgyörgyi hírek is leginkább már a nagyszebeni összecsapásra indítandó szurkolói vonatról vagy az eseményre készült mezekről és sálakról szóltak a napokban – főleg, hogy pénteken volt az évfordulója a Sepsi OSK tavalyi kupagyőzelmének. Cristiano Bergodi, a szentgyörgyi gárda vezetőedzője ugyanakkor a szombati találkozót is fontosnak tartja, mondván, fontos felkészülés és teszt lesz a kupadöntőre.

„Szeretnénk jó mérkőzést játszani, méltóképpen lezárni itthon a bajnokságot. Nem szereztünk sok pontot a playoffban, de minden meccsen jól játszottunk. A CFR az utolsó lapjait játssza ki az európai kupaszereplésért, biztos nyerni jön hozzánk, de remélem, sikerül pontot, pontokat szereznünk” – nyilatkozta az olasz edző, aki fontosnak tartja, hogy ne legyenek sérültjei a kupadöntő előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik