Ezúttal csak egy pont jutott a Topolyának hazai pályán

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 16:46
null
(Fotó: Tölgyesi Huba)
A szerb labdarúgó Szuperliga 29. fordulójában a Topolyai SC ugyan többet veszélyeztetett, de nyerni nem tudott, így a Vojvodina egy pontot hazavitt magával Újvidékre.

 

SZERB SZUPERLIGA
29. FORDULÓ

Topolyai SC–Vojvodina 1–1 (Ratkov 17., ill. U. Nikolics 90. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Topolyai SC-nek nem sikerült megszakítania az újvidéki Vojvodina immár tizennégy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát: a szerb Szuperliga 29. fordulójában a TSC Arénában megrendezett vajdasági rangadó 1–1-es döntetlennel ért véget, a vendégek a 90. percben egy nagyon furcsa ítélet után kapott tizenegyesből egyenlítettek. A játékvezetői ráadás negyedik percében Arandjel Sztojkovics is betalált, de lesállás miatt ezt a találatot visszavonták..

Az első félidőben a labda legtöbbször a vendégek térfelén pattogott, amit a hazaiak 65 százalékos labdabirtoklása is megerősített. A TSC-nek alaposan meggyűlt a baja a keményen és szervezetten védekező újvidékiekkel, negyvenöt perc alatt egyszer találta el a kaput – abból viszont gól lett.

A 17. percben Luka Ilics adott be egy szabadrúgást, s a Vojvodina játékosai elfeledkeztek Petar Ratkovról, aki öt méterről a kapuba továbbította a labdát (1–0). A csatárnak ez volt a nyolcadik gólja a bajnokságban, így a házi gólkirályi címért hármas versenyfutás alakult ki, ugyanis Szasa Jovanovics és Ifet Djakovac is nyolc találatnál jár.

A második félidőben alaposan megváltozott a játék képe, a Vojvodina sokkal veszélyesebb lett, s többször is megtörtént, hogy a TSC valamennyi futballistája a saját térfelén tartózkodott. Ennek ellenére a vendégek nem tudtak kialakítani nagy helyzetet, azonban a 89. percben Calusic a saját kezére rúgta a labdát, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a Vojvodinának, ésUros Nikolics magabiztosan értékesítette. 1–1

A dráma azonban ezzel nem ért véget, ugyanis a ráadás negyedik percében Аrandjel Sztojkovics egy kapu előtti kavarodás után betalált, csakhogy lesállás miatt ezt a gólt érvénytelenítették.

Az alapszakasz utolsó fordulójában az 59 pontos TSC a belgrádi Vozsdovac vendégeként lép pályára, míg a harmadik helyezett Csukaricski, amelynek szintén 59 pontja van, a negyedik helyen álló, 57 pontos Partizant fogadja saját közönsége előtt. Az alapszakasz után hét fordulóból álló rájátszás következik. A szerb bajnokság második helyezettje a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+8. perc: Vége a meccsnek, csak egy pontot tartott otthon a TSC. 1–1

90+4. perc: GÓÓÓL? NEM, LES! Úgy tűnt, megnyeri a meccset a TSC, mert Arandejl Sztojkovics egy kapu előtti kavarodásból pár méterről a kapuba kotorta a labdát, de videózás után nem adták meg a gólt.

90+2. perc: Hatalmas helyzet a TSC előtt, Cvetkovics beadása után elsuhant a labda a vendégek kapuja előtt, nem sok kellett, hogy öngól legyen

90. perc: Öt perc a hosszabbítás.

90. perc: GÓÓL! EGYENLÍTETT A VOJVODINA! Uros Nikolics állt a labda mögé, és belőtte.1-1

86. perc: Megadta! A játékvezető tizenegyest adott a Vojvodinának.

86. perc: Tizenegyest követeltek a vendégek, mivel Calusic a felszabadítása közben eltalálta a saját kezét: a játékvezető megnézi az esetet...

82. perc: TSC-kapufa! Petrovics ugratta ki Ilicset, aki nyolc méterről higgadtan elgurította a labdát a kapus mellett, azonban az a bal kapufáról visszakerült a mezőnybe.

81. perc: Újabb kettős csere a vendégeknél: Zukics le, Jovan Milosevics be, Nemanja Nikolics helyére Radomir Miroszavljevics állt be.

75. perc: Zukics pöccinti össze Jovanovics sarkát, ő is sárga lapot kapott.

73. perc: Malbasics le, Baraye a helyére, Milan Lazarevics le, Veljko Szimics be a vendégeknél.

71. perc: Josip Calusic be, Ivan Miloszavljevcs le, Petar Ratkov le, Sztefan Vukics be a TSC-ben.

70. perc: Uros Nikolics gondolt egyet, de 20 méterről leadott lövése mellément.

67. perc: Nemanja Petrovics nyújtott lábbal csúszott rá az ellenfél lábára, a TSC csapatkapitánya is kapott egy sárga lapot.

Rossz hír a TSC szurkolóinak, hogy a Csukaricski 2-1-re vezet a Javor vendégeként, így a belgrádi csapat továbbra is ott liheg a topolyai együttes nyakában.

64. perc: Nemanja Ljubiszavljevics szabálytalanul állította meg Ratkovot, neki is járt a sárga lap.

60. perc: Zukics bújt ki a védők szorításából, és fejelt hét méterről, de Ilicsnek nem kellett védenie.

58. perc: Cvetinovics és Malbasics kakaskodott egyet a középpályán, mindketten sárga lapot kaptak.

56. perc: Malbasics és Petrovics ütközött, előbbi a térdét fájlalta, de folytatta a mérkőzést.

50. perc: Ratkov fejese centikkel ment mellé, de a partjelző jelezte, lesen tartózkodott a TSC csatára.

49. perc: Cvetinovics rúgta ki az utolsó pillanatban Nemanja Nikolics elől a labdát – sokkal veszélyesebbek a második félidő elején a vendégek, mint voltak az első játékrészben.

Ez a két csapat kilencedik mérkőzése, az újvidékiek eddig csak egyszer győztek.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezet a TSC. 1–0

42. perc: Nemanja Nikolicsot találta meg Dejan Zukics átadása, de a csatár fejese fölé szállt.

A hazaiak 65 százalékban birtokolják a labdát, jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki Zsarko Lazetics játékosai.

37. perc: Ezúttal is Ilics adta be a szabadrúgást, Sztojics fejelt fölé, de már előtte lesen volt.

34. perc: Jovanovics hagyja ott Traorét, aki csak szabálytalanul tudta megállítani, járt érte a sárga lap.

A kapott gól után sem változtatott a Vojvodina, továbbra is csak védekezik.

22. perc: Cvetkovics harcolta ki a TSC első szögletét, Luka Ilics beadása azonban mindenki feje felett elszállt.

Az őszi idényben a Vojvodina szerezte meg a vezetést, azonban a TSC még az első félidőben fordított, és 2–1-re megnyerte a találkozót

17. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A TSC! Luka Ilics adott be egy szabadrúgást, Petar Ratkovról lemaradtak a védők, így öt méterről a kapuba lőtt. 1–0

14. perc: Egy gyors ellentámadás végén Nemanja Nikolics került helyzetbe, de hét méterről a kaputól csak az oldalhálót találta el.

10. perc: Luka Ilics szólója után Ratkovot ugratta volna ki, azonban az újvidéki védők becsúszva megakadályozták, hogy eljusson a passz a csatárig.

Remek formában van a Vojvodina, amely a TSC fő vetélytársait győzte le nemrég: a Partizan ellen 2–1-re, a Csukaricski ellen pedig 3–2-re győztek a piros-fehérek

1. perc: Mindjárt egy sárgával indult,Szasa Jovanovics kapott sárga lapot, mert ütemet tévesztett a becsúszása.

1. perc:Elkezdődött a találkozó.

 

A TSC kezdőcsapata: V. Ilics – Sztojkovics, Sztojics, Cvetinovics – Djakovac – Cvetkovics, L. Ilics., Miloszavljevics, Petrovics – Ratkov, Jovanovics. Edző: Zsarko Lazetics.

 

ELŐZMÉNYEK

Ha a hazai együttes begyűjti a győzelemért járó három pontot, akkor nagy valószínűséggel a második helyről vághat majd neki a hét fordulóból álló rájátszásnak. Nem mellékes, hogy a bajnok és a második helyezett a Bajnokok Ligájában indulhat, vagyis igen nagy a tét. A Vojvodina az edzőváltás óta tizenhárom mérkőzésen nem talált legyőzőre, s a székvárosi csapat az ötödik helyen áll a tizenhat csapatos szerb bajnokságban.

A bajnokság állása: 1. Crvena zvezda 29 mérkőzés, 79 pont, 2. TSC 28, 58, 3. Partizan 29, 57, 4. Csukaricski 28, 56, 5. Vojvodina 28, 50, 6. Novi Pazar 29, 50..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik