Sportrádió: „Egyértelműen mi voltunk a jobbak” – Diószegi a kupaelődöntőről

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 22:39
null
A Román Kupa trófeája is ott volt a Sepsi öltözőjében (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)
Mint ismert, a Sepsi OSK 3–0-ra legyőzte a bajnok CFR-t a labdarúgó Román Kupa elődöntőjében, így címvédőként ott lesz a döntőben, ahol az Universitatea Cluj, vagy az UTA lesz az ellenfele. A mérkőzés után a klub tulajdonosa, Diószegi László a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt a székelyföldi együttes újabb sikeréről, míg a klub Facebook oldalára felkerült Diószegi motivációs beszéde, amelyet a meccs előtt tartott a játékosoknak.

Egyértelműen mi voltunk a jobbak, ha 5–0 lett volna a végeredmény, az sem lett volna meglepetés, hiszen végignyomtuk a 90 percet és a játékosok beletették szívüket lelküket. (...) A Kolozsvár a kezdőcsapatával állt ki, de el voltak fáradva a Farul elleni bajnoki vereség után, ez látszott is a játékukon. Mi ezzel együtt szenzációsan játszottunk – bárki lehetett volna az ellenfél, mi úgy is megnyertük volna” – mondta Diószegi László, majd kitért csapata növekvő támogatottságára is.

Egyre nagyobb szurkolótáborunk van, olyan közönségünk van, amely szereti a Sepsit. Mostmár nem csak Erdélyben, hanem az anyaországban is egyre több szurkolónk van. Lassan elmondhatom, hogy a DAC 2 lettünk és nagyon büszke vagyok erre” – mondta a Sepsi tulajdonosa.

A mérkőzést megelőzően motivációs beszédet is tartott csapatának Diószegi László. „Eljött az igazság pillanata. A kupa üzen nekünk, Sepsiszentgyörgyön szeretne maradni. Jövő hónapban Nagyszebenbe utazik, de én oda-vissza jegyet váltottam, mivel hiszek abban, ha együtt vagyunk, nincs az a csapat, mely legyőzhetne bennünket” – tüzelte futballistáit a Sepsi tulajdonosa.

ROMÁN KUPA
ELŐDÖNTŐ
Sepsi OSK–CFR Cluj 3–0 (2–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 5630 néző. Vezette: Cojocaru
Sepsi OSK: Niczuly – Balasa, Ninaj, Ciobatariu, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Francisco Júnior, 86.), Paun (Papa, 87.) – Stefanescu, Matei (Varga R., 90.), Gheorghe (M. Rondón, 21.) – Safranko (Serban, 87.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
CFR: Scuffet – Braun, Matias, Burca, Camora (Tiru, a szünetben) – N. Boateng (Peteleu, a szünetben), Cvek (Fica, a szünetben), Muhar – Yeboah, Janga (Jah, 88.), Petrila (Bordeianu, a szünetben). Vezetőedző: Dan Petrescu
Gólszerző: Paun (10.), Stefanescu (29.), M. Rondón (81.)
Kiállítva: Burca (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik