Mexikó: 12 meccsre eltiltották a játékosba térdelő bírót – videó

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 13:38
null
A játékvezetőt és a csapatok edzőit is eltiltották a mexikói rangadó után (Fotó: AFP)
A mexikói labdarúgó bajnokság 13. fordulójában a Club América–León meccs 2–2-re végződött. A találkozó játékvezetőjét 12 mérkőzésre eltiltotta a liga fegyelmi bizottsága, mert Fernando Hernández Gómez a térdével rúgta meg a vendégek egyik játékosát.

A Marca számol be arról, hogy a FIFA nemzetközi játékvezetői engedéllyel rendelkező Fernando Hernández elvesztette fejét a magyar idő szerinti szombat hajnali Club América–León mérkőzésen.

A vendégek 1–0-s vezetésénél a 63. percben szögletből Diego Valdés góljával egyenlített az América. Ezt követően a León játékosai kezezést reklamálva körbevették a játékvezetőt. Hernández ekkor vesztette el a fejét, és térdével érzékeny ponton találta el Lucas Romerót.

A játék kis szünet után folytatódott, és Henry Martín góljával a 68. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak. A León a hosszabbítás negyedik percében az Arsenal korábbi támadója, Joel Campbell góljával mentette döntetlenre a mérkőzést.

Hernándezt 12 mérkőzésre tiltották el. A játékvezető így reagált:

„Elnézést kérek a szurkolóktól és általában a nyilvánosságtól, valamint Lucas Romerótól a reakciómért.”

Még az eltiltás előtt a szenvedő fél, Romero is megszólalt az eset kapcsán.

„Ő is csak ember, az emberek hibáznak. Félreértés volt, nem kell őt felfüggeszteni, én tisztelem őt és ő is tisztel engem.

Nemcsak a bírót, hanem mindkét csapat edzőjét is felfüggesztették, miután összetűzésbe kerültek a pályán kívül. Fernando Ortiz és Nicolás Larcamón nézeteltérésének végén utóbbinak még a felsője is elszakadt. Mindkét edzőt piros lappal kiállították, majd két mérkőzéses eltiltást kaptak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik