Sepsi OSK: Bukarestben megdobálták a csapat buszát

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.03.11. 20:14
null
A Sepsi busza (Fotó: gsp.ro)
Ellenséges fogadtatásban volt része a Sepsi OSK-nak Bukarestben egy nappal a FCSB elleni mérkőzés előtt: ismeretlen tettesek tojással mázolták össze a székelyföldi klub autóbuszát a csapat szálláshelyén.

 

Rövid időn belül ez már a második eset, hogy a Sepsi ellenfeleinek szurkolói már a mérkőzés előtt ellenséges gesztusokhoz folyamodnak. Február 28-án Konstancán a Farul szurkolói az éjszaka közepén tűzijátékot rendeztek a Sepsi szállodája mellett.

Az FCSB–Sepsi mérkőzést a Superliga alapszakaszának utolsó fordulójában vívják vasárnap este 20 órától, ám miután a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága újrajátszást rendelt el a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt félbeszakadt Sepsi–FCU Craiova mérkőzés esetében, a szentgyörgyieknek csütörtökön lesz még egy plusz összecsapásuk a rájátszás előtt.

A Sepsi ugyan a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult az ügyben, az időhiány miatt muszáj a pályán kiharcolnia a felsőházi rájátszásba jutást.

Az FCU jelenleg egy ponttal a Sepsi előtt áll, azaz egy vasárnap esti nagyszebeni sikerrel és a szentgyörgyiek FCSB elleni vereségével az újrajátszásnak már nem lenne tétje.

Cristano Bergodi, a Sepsi edzője azonban bízik benne, hogy a címvédő CFR után egy másik topcsapattól is sikerül majd pontokat szerezni.

„A bajnoki címért harcoló, de mostanában botladozó csapat ellen játszunk, amelynek nagyszerű támadói vannak. A CFR elleni döntetlen, ha nem is hozott sok pontot, a morálunknak mindenképpen jót tett” – nyilatkozta az olasz tréner.

ROMÁN LIGA 1
30. FORDULÓ
Vasárnap, 20.00:
FCSB–Sepsi OSK – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik