Fortuna Liga: Kalmár Zsolt gólt szerzett, tovább menetel a DAC

Vágólapra másolva!
2023.02.18. 14:49
null
Kalmár Zsolt gólt szerzett, tovább menetel a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Kalmár Zsolt góljával szerzett vezetést, majd a csereként beálló Sebastian Nebyla hosszabbításban szerzett találatával győzte le idegenben 2–0-ra a Zemplín Michalovcét (Nagymihály) a Dunaszerdahelyi AC a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 20. fordulójában, ezzel a csapat sorozatban a 13. bajnoki mérkőzésén őrizte meg veretlenségét. Mivel a Slovan Bratislava hazai pályán csak 2–2-es döntetlent játszott a Banská Bystrica (Besztercebánya) ellen, a csallóközi csapat hátránya az első helyen álló címvédőhöz képest már csak egy pont.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
20. FORDULÓ
Zemplín Michalovce–DAC 1904 0–2
(0–1)
Nagymihály. V: Smolák
Michalovce: Száraz – Kotula (Zofcák, 85.), Volanakisz, Marjanovic, Ceklics – Pena (Begala, 85.), Qose (Slebodník, a szünetben), Vasko – Jánosík (Issa, 76.), Záhradník (Kanu, a szünetben), Marcin
Vezetőedző:
Norbert Hrncar
DAC:
Petrás – Pinto, Kruzliak, Brunetti, Andzouana – Kácer, Dimun, Kalmár (Nebyla, 75.) – Blackman (Ramadan, 75.), Niarkhosz, Gavrics
Vezetőedző: Adrian Gula
Gól: Kalmár (31.), Nebyla (90+1)

ÖSSZEFOGLALÓ

Míg a múlt héten a MOL Arénában tökéletes gyepszőnyegen játszott a DAC, Nagymihályban egészen más helyzet várta. Nagyon mély volt a talaj, sőt az állapota a meccs alatt az eső miatt tovább romlott.

Ugyan a Dunaszerdahelynek ez nem kedvezett, már az első félidőben eldönthette volna a találkozót a nagy fölényben játszó vendégcsapat, hiszen a sárga-kékek sorra dolgozták ki a helyzeteket, de az első fél órában három ziccert is kihagyott a DAC.

Aztán a 31. percben megtört a jég: gyönyörű támadás végén jött Kalmár Zsolt, aki hét méterről megszerezte a vezetést a csallóközieknek. Nagyon sokat árult el az első félidőről, hogy a lövések száma 12–3, a kaput eltaláló kísérleteké pedig 7–1 volt a vendégek javára.

A fordulás után is maradt a vendégfölény, ám a DAC már nehezebben került helyzetbe. Vérszemet kaptak a hazaiak és 64. percben csak Samuel Petrás bravúrjának, majd Tibor Slebotník pontatlan lövésének köszönhetően maradt a vendégvezetés.

Ezután ismét a dunaszerdahelyiek lábán vándorolt gyakrabban a labda és többször megszerezhették volna a minden eldöntő második gólt. A ráadásban előbb Matus Marcin lábában maradt az egyenlítés, majd az ellenakció végén Sebastian Nebyla eldöntötte a találkozót.

Mivel a Slovan Bratislava hazai pályán csak 2–2-es döntetlent játszott a Banská Bystrica (Besztercebánya) ellen, a DAC hátránya az első helyen álló címvédőhöz képest már csak egy pont.

PERCRŐL PERCRE

VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS! MICHALOVCE–DAC 1904 0–2

90. perc: GÓÓÓÓÓL! GÓLLÁ ÉRETT A DUNASZERDAHELY MEZŐNYFÖLÉNYE! Az elmúlt percekben itt is, ott is voltak nagy helyzetek, majd a hosszabbításban egy kontrából Ramadan tette a labdát laposan középre, Száraz ugyan beleért, de a labda így is Nebyla elé került, aki nem hibázott és kialakította a kétgólos vendégsikert! 0–2

85. perc: újabb kettős csere, ezúttal a hazaiaknál. Kotula és Pena helyén Zofcák és Begala.

82. perc: az elmúlt percekben beszorította a hazaiakat a DAC, de nem tud újabb gólt szerezni.

77. perc: Niarkhosz óriási ziccerét nem tudja gólra váltani.

75. perc. kettős csere a DAC-nál: Kalmár helyett Nebyla, Blackman helyett pedig Ramadan a pályán. A Michalovce is változtat, Jánosik helyére Issa érkezett.

73. perc: Brunetti ügyetlenkedése után hozott össze egy szabadrúgást a hazaiaknak, de a Michalovce kísérlete nem volt veszélyes.

70. perc: Kalmár szabadrúgását a védők Andzouanának továbbították, beadására jól érkezett az ötösön a magasra ugró Niarkhosz, de mellécsúsztatott.

66. perc: óriási helyzetek mindkét oldalon! A hazaiaktól előbb Kanu kísérletét védte Petrás, majd Slebodník lőtt az oldalhálóba. Ezt követően a túloldalon Andzouana, Gavrics és Kalmár is betalálhatott volna, de mindhárom lehetőségnél menteni tudtak a hazaiak.

63. perc: a csereként beállt Slebodník szolgálta ki Marcint a hazaiaknál, de utóbbi lövése csak a lelátón landolt.

60. perc: egyre élénkebb a házigazda, de Kruzliak szögletre tisztázza a Michalovce helyzetét. A sarokrúgásnál pedig Brunetti szabadított fel.

54. perc: a DAC bal oldali védője, Andzouana lopta a távolságot, olyannyira, hogy a tizenhatoson belülre is eljutott, de a betömörülő védőkről szögletre ment a labda, a sarokrúgás pedig nem okozott veszélyt a Michalovce kapujára.

52. perc: Niarkhosz próbált meg helyzetbe kerülni, de a nagymihályi védők létszámfölényüket kihasználva elválasztották a dunaszerdahelyiek görög csatárát a labdától.

49. perc: jól kezdi a második félidőt a DAC, de Pinto beadását Száraz megszerezte Niarkhosz elől.

46. perc: a szünetben kettőt is cseréltek a hazaiak: Quse helyett Slebodník, Záhradník helyett Kanu a pályán

46. perc: folytatódott a mérkőzés! A DAC egygólos előnyből kezdte a második 45 percet.

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! MICHALOVCE–DAC 1904 0–1

A Dunaszerdahely Kalmár Zsolt góljával előnyben 45 percnyi játék után Nagymihályon!

44. perc: Blackman ment egyedül a hazai kapura, de pöccintését védte Száraz, majd a túloldalon Kruzliaknak kellett tisztáznia a Michalovce helyzeténél.

41. perc: a DAC kapusának, Petrásnak is kell védenie egyet, de Qose fejese nem okoz számára gondot.

40. perc: folyamatosan romlik a pálya talaja és ez a játékon is megmutatkozik.

36. perc: Gavrics szabadrúgása a hazai sorfalban halt el.

34. perc: csúnya ütközés után mindkét csapatból ápolásra szorul egy-egy labdarúgó.

31. perc: GÓÓÓÓL! KALMÁR ZSOLT SZERZETT VEZETÉST A DUNASZERDAHELYNEK! A magyar válogatott játékos tökéletes jobb oldali beadást kapott üresen Blackmantől és nem hibázott!

29. perc. Gavrics került nagy helyzetbe, de Száraz jobb kézzel védett.

26. perc: a DAC harmadik szögletét a hazaiak balhátvédje, Ceklics szabadította fel.

23. perc: a DAC új szerzeménye, Niarkhosz szerezhette volna meg első gólját, de Száraz védte a lövést.

20. perc: Pinto játszotta meg jól Blackmant, de utóbbi ziccerben csak a kapusba lőtt, a kipattanóból pedig szöglethez jutnak a vendégek.

17. perc: Kalmár próbálkozott lövéssel a 16-oson belül, de gyenge kísérletét védte a korábbi dunaszerdahelyi Száraz.

15. perc: egyelőre tapogatóznak a felek, s több lövéssel is próbálkoztak, de a kapusoknak egyelőre nem volt komoly dolga.

13. perc: ígéretes nagymihályi lehetőséget tudott tisztázni Brunetti.

11. perc: a 200. élvonalbeli meccsén pályára lépő dunaszerdahelyi középpályás, Kácer lőtt jócskán fölé.

10. perc: a DAC labdavesztése után a hazaiak 17 éves játékosa, Záhradník lőtt a vendégkapu felé, de célt tévesztett.

8. perc: a vendégek belső védője, Brunetti próbálkozott lövéssel, de a kaput már nem találta el.

5. perc: Kalmár középről adott be egy szabadrúgást, de a jobb szélen felfutó Pintónak hosszú a passz.

4. perc: egyelőre érdemi helyzet nélkül, viszont a mély talajú pálya miatt több csúszkálással zajlik a mérkőzés.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

A házigazda nagymihályiak sárgában, a vendég dunaszerdahelyiek kék mezben játszanak.

ELŐZMÉNYEK




A téli szünetet és a bajnokságot vezető Slovan Bratislava elleni hazai döntetlent követően folytathatja bajnoki veretlenségi sorozatát a Dunaszerdahelyi AC 1904. A tabella második helyén álló csallóköziek a Fortuna Liga 20. fordulójában a nyolcadik helyezett Michalovce ellen lépnek pályára.

Adrian Gula együttese a pozsonyiak elleni pontosztozkodást megelőzően zsinórban 11 meccsen nem kapott ki (nyolc győzelem, három döntetlen), s legutóbb augusztus 27-én, a Trencín (Trencsén) elleni hazai találkozón szenvedett vereséget. Ennek köszönhetően a Kalmár Zsoltot, Veszelinov Dánielt és Szánthó Regőt is foglalkoztató DAC jelenleg hárompontos hátránnyal áll a második helyen a Slovan Bratislava mögött, s két pont az előnye a harmadik Trnavához képest. Kalmár Zsolték viszont már korábban biztossá tették rájátszásba jutásukat. A Dunaszerdahely ráadásul impozáns gólaránnyal rendelkezik, hiszen 36 találatánál csak a pozsonyiak szereztek többet (40), ellenben Veszelinov Dánielék kapták a legkevesebb gólt, 16-ot.

Az aktuális ellenfél közel sem rendelkezik ilyen mutatókkal, hiszen a Michalovce hat győzelemmel, három döntetlennel és tíz vereséggel nyolcadik a tabellán, 20 lőtt és 30 kapott góllal – igaz, a nagymihályiaknak csupán négy pont a hátrányuk a rájátszásba jutást érő helyen álló Zilinával (Zsolna) szemben, ellenben a Zlaté Moravcét (Aranyosmarót) és a Trencínt is csak egy egységgel előzik meg.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A MICHALOVCE–DAC 1904 SZLOVÁK BAJNOKI MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik