Brazília: tömegverekedés a városi rangadón, nyolcszor villant a piros lap – videó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 12:32
null
Elszabadultak az indulatok Coritibában (Fotó: esportes.r7.com)
Bud Spencer és Terence Hill filmjeibe illő tömegverekedésbe fulladt a brazil Paraná állami bajnokság (Campeonato Paranaense) 7. fordulójában megrendezett Athlético Paranaense–Coritiba városi rangadó – írja a Globo.

A parázs coritibai derbin a második félidő ráadásában szabadultak el az indulatok, a kezdeti lökdösődés után a hazai csapatot erősítő Pedrinho kungfurúgással szállt bele az egyik vendég játékosba, ezért őt ezután a többiek elkezdtek kergetni a pályán. A játékosok és stábtagok mellett egy szurkoló is behatolt a pályára, ő a vendégek kapusát, Marcaót támadta meg, de a biztonságiak viszonylag gyorsan le tudták kapcsolni.

A kedélyek csillapodása után José Mendonca játékvezető 8 (!) piros lapot osztott ki – ötöt a hazaiaknak, hármat a vendégeknek –, majd lefújta a meccset, annak ellenére, hogy két perc még hátravolt a megítélt hosszabbításból. Fontos megjegyezni, hogy az Athlético azért nem veszítette el 3–0-ra a találkozót, mert az öt piros lapból egyet a már lecserélt Vitor Bueno kapott, így még megvolt a minimális létszám a meccs szabályos berekesztéséhez.

Az „Athletiba” néven elhíresült rangadót egyébként zsinórban ötödször rendezték meg vendégszurkolók nélkül – a két klub a tavalyi szurkolói balhék után döntött így.



A TÖMEGVEREKEDÉS A LELÁTÓRÓL NÉZVE


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik