PSG: a szivárványos mez miatt nem volt hajlandó pályára lépni

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.18. 18:32
A BBC értesülései szerint Idrissa Gueye, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának szenegáli válogatott középpályása nem volt hajlandó pályára lépni a párizsiak hétvégi bajnokiján, miután megtudta, milyen mezben kellene játszania.

Egybehangzó francia és angol lapértesülések szerint Gueye ott lett volna a kezdőcsapatban a Montpellier ellen 4–0-ra megnyert bajnokin, ám végül a szenegáli a PSG keretében sem kapott helyet a 37. fordulóban.

Idrissa Gueye a szivárványos mez miatt nem lépett pályára (Fotó: Getty Images)
Idrissa Gueye a szivárványos mez miatt nem lépett pályára (Fotó: Getty Images)

A problémát az jelentette, hogy a párizsiak a hétvégi bajnokin az LMBTQ+ közösséget támogató, szivárványos mezszámokkal futottak ki a pályára. Mikor Gueye ezt megtudta, közölte, ő ebben nem szeretne részt venni, és ha csak ilyen mezben lehet futballozni, nem vállalja a játékot.

A középpályás döntését válogatottbeli csapattársai azonnal üdvözölték, a Crystal Palace-ban futballozó Cheikhou Kouyaté, a Watfordot erősítő Ismaila Sarr, valamint a Napoli sztárja, Kalidou Koulibaly is kiállt társuk mellett, és a közösségi médiában gratuláltak Gueye-nek, hogy kitart az elvei mellett.

A mez, amire Gueye nemet mondott (Fotó: Getty Images)
A mez, amire Gueye nemet mondott (Fotó: Getty Images)

A francia szövetség azonban nem tervezi ennyiben hagyni a dolgot. A Foot Mercato információi szerint etikai bizottság előtt kell majd Gueye-nek felelnie, és nyilvános bocsánatkérést várnak a futballistától.

A PSG egyelőre nem reagált az ügyre, amelynek biztosan lesz még folytatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik