FIFA: június 30-ig bárhová aláírhatnak az oroszországi légiósok

Vágólapra másolva!
2022.03.08. 13:52
null
Újabb fontos döntést hozott meg a FIFA az orosz–ukrán háborúra reagálva (Fotó: Getty Images)
A profi futballisták nemzetközi szakszervezetének (FIFPro) korábbi kérésére a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos közleményben reagált, melyben bejelentette, hogy az oroszországi játékosok és edzők az idény végeztéig bárhová aláírhatnak.

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy a profi futballisták nemzetközi szakszervezete (FIFPro) arra kérte a sportág nemzetközi szövetségét (FIFA), hogy a háborús helyzet miatt az oroszországi klubokban szereplő külföldi játékosok végleg távozhassanak csapatuktól. Az ügyben a végső döntést a FIFA Bureau hozta meg, amelyet a hat kontinentális szövetség elnöke alkot.

A hivatalos döntés értelmében a FIFA felfüggeszti az Oroszországban légióskodó külföldi játékosok és edzők jelenleg érvényben lévő szerződését, s engedélyezi nekik, hogy június 30-ig szabadon kontraktust kössenek egy másik klubbal anélkül, hogy bármilyen következménnyel kellene számolniuk. A FIFA közlése szerint ezek a játékosok jelenleg „szerződés nélküli” labdarúgónak minősülnek.

A FIFA emellett az érintett légiósok védelme érdekében hozzáteszi: „A külföldi játékosok és edzők Oroszországból való távozásának megkönnyítése érdekében, amennyiben az Oroszországi Labdarúgó-szövetséghez (FUR) tartozó klubok 2022. március 10-ig nem jutnak kölcsönös megállapodásra az érintett külföldi játékosokkal és edzőkkel, a külföldi játékosoknak és edzőknek jogukban áll egyoldalúan felfüggeszteni a munkaszerződésüket az adott FUR-hoz tartozó klubokkal az oroszországi idény júniusi végéig.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik