Socca: Fülöp Márton-díjat kapnak a legjobbak

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.25. 16:27
null
Balra Tom Nash, a Nemzetközi Soccaszövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, mellette Csuhai Tibor, a Magyar Soccaszövetség elnöke.
Mintegy 100 fő részvételével rendezték meg szombaton Telkiben az I. Socca Országos Kispályás Labdarúgó Konferenciát. Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó-sportszövetség elnöke bejelentette a szervezet országos szövetséggé alakulását.

 

Jeles eseményre került sor az elmúlt hétvégén, egész napos konferencia keretében beszéltek a résztvevők a kispályás labdarúgás jelenéről, jövőjéről, egyáltalán a szabadidős sportolást befolyásoló tényezőkről. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Sáfár Sándor is köszöntötte a megjelenteket, majd Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályvezetője biztosította a támogatásáról a mexikói világbajnokságon induló magyar soccaválogatottat. Ugyancsak előadást tartott a konferencián dr. Merkely Béla egyetemi rektor, aki a koronavírus sportolókra gyakorolt hatásáról beszélt. Bács Zoltán, a debreceni egyetem kancellárja pedig bemutatta a DEAC sportklub felépítését, a sportszakember-képzést és a minden évben a debreceni egyetem megszervezésében sorra kerülő, Buzánszky Jenőről elnevezett kispályás labdarúgótornát.

Csuhai Tibor azt is bejelentette, hogy a fájdalmasan korán elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton családjával együtt létrehozták a Fülöp Márton-díjat, amellyel minden évben a soccaszakág legjobbjait díjazzák. A Magyar Soccaszövetség további célja, hogy összefogja az amatőr labdarúgó-társadalmat, ezért is hívta meg a konferenciára a teqball és a padbol szakági képviselőit is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik