Megint nem kapott gólt a DAC, de ez most csak döntetlenre volt elég

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 16:48
null
Schäfer András (jobbra) sok gondot okozott a rózsahegyi védőknek (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák Fortuna Liga 19. fordulójában a jó sorozatban lévő DAC a Ruzomberok (Rózsahegy) csapatát fogadta, és bár sok helyzetet kidolgozott, végül meg kellett elégednie a döntetlennel, és maradt a 4. helyen a tabellán.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
19. FORDULÓ

DAC–Ruzomberok 0–0
Az élcsoport:
1. Slovan Bratislava 45 pont (18 mérkőzés), 2. Spartak Trnava 39 (18), 3. Ruzomberok 35, 4. DAC 32

ÖSSZEFOGLALÓ

A szlovák Fortuna Liga meglepetéscsapatának, a Rózsahegynek az edzője Peter Struhár, aki játékosként megfordult Nyíregyházán, Pápán és a DAC-ban is. Nagyon várta a visszatérést Dunaszerdahelyre, de a héten elkapta a koronavírust, így nem volt jelen a MOL Arénában.

A dunaszerdahelyi mester, Joao Janeiro nem változtatott a múlt heti, Slovan elleni összecsapáson pályára lépő és jól muzsikáló kezdőcsapaton. A remekül előkészített pályán nagyon aktívan kezdett DAC. Schäferéket különleges motiváció hajtotta, hiszen győzelem esetén pontszámban beérték volna ellenfelüket, a Rózsahegyet.

Dimun lábában kétszer is ott volt vezető gól, de pontatlanul célzott. Kruzliak lövését védte Krajcírik kapus. A másik oldalon a vendégek kétszer nagyon komolyan bejelentkeztek, bizonyítva, hogy nem véletlenül szerezték ebben az idényben a második legtöbb gólt. Előbb Regáli, majd közvetlenül a szünet előtt Fabis találta el a kapufát.

A szünet után Hahn János két percen belül kétszer is a mennybe mehetett volna. Előbb a fejesét fogta Krajcírik kapus, majd egy ügyes Schäfer, Blackman összjáték után a lövését Fabis a gólvonalról vágta ki.

Nyomott a DAC, előbb Balic léc alá tartó lövését tolta ki a vendégek kapusa, majd nem sokkal később a csereként pályára lépő Krsztovicsnak néhány centiméter hiányzott, hogy elérje a labdát. Három perccel a vége előtt a montenegrói támadó fejese a lécről ment fölé. Maradt a gól nélküli döntetlen. 0–0

Joao Janeiro edző irányítása alatt még nem kaptak gólt a sárga-kékek, Martin Jedlicka kapus 450 perces góltalansági sorozattal zárta az évet. A DAC a 4. helyen zárta az őszi szezont.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Zavar a dunaszerdahelyi kapu előtt, végül egy óriási lövés zúgott el Jedlicka kapuja mellett.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

89. perc: Krsztovics kapott sárga lapot könyöklésért.

87. perc: ÚJABB LÉC! Ezúttal egy jobb oldali szöglet után a Hahn helyére beállt Krsztovics fejelt a lécre.

79. perc: Andzouana vállalta el távolról a lövést, a labda elpattogott a jobb alsó mellett.

72. perc: Schäfer lőtt rá egy kipattanót 20 méterről, a labda az egyik védőről ment mellé.

69. perc: Szép jelenet! Sharani futott el a bal szélen, egy csel után visszagurított Balichoz, aki 16 méterről lőtt, Krajcírik kipiszkálta a léc alól a labdát.

67. perc: Ez is kimaradt! Hajmeresztő hazai védelmi hiba után Regáli került lövőhelyzetbe, de nagyon elkapkodta, méterekkel célt tévesztett.

57. pec: NEM GÓL! Úgy tűnt, vezetést szerez a DAC, de Blackman passzából hiába pördített közelről kapura Hahn, a gólvonalon álló Fabis menteni tudott.

56. perc: Nagy helyzett maradt ki! Hahn indult be Davisívelésére, és mivel a védő elvétette a labdát, kapura fejelhetett, de éppen a kapus kezébe.

55. perc: Eseménytelen, de annál küzdelmesebb percek teltek el a második félidőből.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, kiegyenlített a játék, gól egyelőre nincs. 0–0

45. perc: LÉC! A szabadrúgást Fabis végezte el, a labda a lécről pattant fölé.

45. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ruzomberok a DAC tizenhatosának bal sarka közeléből.

37. perc: Gerec került nagy helyzetbe, de az elé kimozduló Jedlicka lábbal mentett.

36. perc: Ciganiks indult egy hosszú indításra, és kiszorított pozícióból is ellőtte, de a labda arasznyival a léc fölött ment el.

26. perc: Újabb sárga lap, ezt Hahn János kapta, mert visszahúzta Regálit.

21. perc: Mojzís kapott sárga lapot, mert szabálytalan becsúzással buktatta Schäfert.

19. perc: Óriási lövés! Kruzliak vállalta el vagy negyven méterről, és a pattogós, kellemetlen labdát szögletre kellett ütnie a kapusnak, mert befért volna a bal alsóba.

10. perc: KAPUFA! Nem figyelt a hazai védelem a kapura törő Regálira, aki 8 méterről, kissé jobbról a jobb kapufát találta el.

9. perc: Jobb oldalról kétszer is szögletet ívelhetett középre Balic, előbb Dimun nem érte el fejjel, majd a második szögletnél már el tudta lőni, de fölé.

6. pec: Múdry eresztett meg egy lövést jó 25 méterről, de a labda elzúgott a léc fölött.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a DAC sárga-kékben, a Ruzomberok narancs-feketében játszik.

 

A DAC kezdőcsapata: Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davies – Ciganiks, Dimun, Schäfer, Balic – Zubaru, Hahn J.

A koronavírus-helyzet miatt nézők nem lehettek az arénában (fotó: Duducz Tibor)
A koronavírus-helyzet miatt nézők nem lehettek az arénában (fotó: Duducz Tibor)

ELŐZMÉNYEK

Győzelmük esetén a negyedik helyen álló dunaszerdahelyiek pontszámban utolérik a harmadik rózsahegyieket. Joao Janeiro vezetőedző irányításávalegyelőre veretlen a csapat (három győzelem, egy döntetlen, utóbbi a címvédő és listavezető Slovan ellen), és egyetlen gólt sem kapott!

„Jó lenne folytatni sorozatunkat – mondta a Nemzeti Sportnak Schäfer András, a DAC 22 éves, 15-szörös magyar válogatott középpályása. – A szlovákiai járványügyi előírások miatt zárt kapuk mögött kell futballoznunk, sajnáljuk, hogy szurkolóink nem lehetnek velünk az idei utolsó meccsünkön.De ettől még győzelemre törünk a Rózsahegy ellen.”

Ebben az évben összesen 43 tétmérkőzésen szerepelt a DAC-ban és a válogatottban, de még maradt benne erő és energia.

„Kemény év van mögöttünk, az biztos. De felszívjuk magunkat a pénteki öszszecsapásra, mert mint utaltam rá, győzelemmel akarjuk zárni az esztendőt –tette hozzá Schäfer András, aki reagált a Magyar Labdarúgó-szövetség elismerésére, arra, hogy a szervezet őt választotta az év futballistájának. – Nagyon örültem a hírnek, igazán megtisztelő számomra, ez óriási elismerés. Mindenkinek köszönöm, aki rám szavazott.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik