Liga 2: harmadik meccsét is elbukta a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 20:05
null
Ezúttal Ploiesti-ben kapott ki a Csíkszereda (Fotó: FC Petrolul Ploiesti/Facebook)
Továbbra sem tud pontot szerezni a román labdarúgó másodosztályban az FK Csíkszereda – a 2021–2022-es idény 3. fordulójában a Petrolul Ploiesti otthonában szenvedett 2–0-s vereséget.

 

Öt sérült alapembere (Apró Claudiu, Csürös Attila, Marvin Schieb, Rokas Krusnauskas és Soufiane Jebari) nélkül esélye sem volt az FK Csíkszeredának a román másodosztály egyik topcsapata, a Petrolul Ploiesti otthonában, így a székelyföldi együttes továbbra is pont nélkül áll.

Míg az első két mérkőzésen a helyzetkihasználással gyűlt meg a baja az FK-nak, most a védelem mondott csődöt az első tíz percben. Előbb Szondi Botond eladott labdája után Simon Mazarache hozta tökéletes helyzetbe Sory Diarrát a csíki kapu előtt, majd Bor Dávid vesztett labdát saját tizenhatosában és buktatta a Maliból származó csatárt. A büntetőt Armando Vajushi lőtte be, és bár ezt követően enyhült a Petrolul nyomása, védeni valója továbbra is csak Gyenge Szilárdnak akadt a kapusok közül.

A szünet után egyre jobban visszaálltak a hazaiak, hagyták támadni az FK-t, amely a számos kiharcolt pontrúgás ellenére képtelen volt helyzeteket kidolgozni. Pedig az utolsó 20 percre emberelőnybe került az FK, Sergiu Parvulescu kapott negyedóra alatt két sárga lapot, de kaput találó lövése csak a csereként beállt Bogdan Rotarnak volt a 93. percben, a legvégén pedig Kovács Lóránt lesről kotorta a kapuba a labdát.

ROMÁN LIGA 2
3. FORDULÓ
Petrolul Ploiesti–FK Csíkszereda 2–0
(Sory Diarra 5., Vajushi 12. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik