Hiába vezetett a Topolya, két góllal kikapott a Radniktól

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 15:50
null
Hiába vezetett a Topolya, két góllal kikapott a Radniktól (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 18. fordulójában a Topolyai SC 3–1-re kikapott a Radnik Szurdulicától Zentán.

SZERB SZUPERLIGA
18. FORDULÓ
Topolyai SC–Radnik Szurdulica 1–3 (Dosztanics 39., ill. Szubotics 49., Mitosevics 69., Balaz 90+4. – öngól)

ÖSSZEFOGLALÓ

A koronavírus-járvány miatt több alapembere nélkül lépett pályára a TSC a szerb Szuperliga 18. fordulójában a Radnik ellen: Szabó Zoltán kénytelen volt a csapatkapitányát, Szasa Tomanovicsot és az egyik legveszélyesebb támadó-középpályását, Djuro Zecet is a védelembe jelölni, mivel nem számíthatott Szrdjan Grabezsra és Goran Antonicsra se. Habár a hazaiak szerezték meg a vezetést, a vendégek a második félidőben két gyors ellentámadás végén is eredményesek voltak, így fordítottak, a ráadás negyedik percében pedig Balaz öngólja állította be a 3–1-es végeredményt.

A zentai Városi Stadionban megrendezett mérkőzésen a hazaiak a 39. percben egy szöglet utáni kapu előtti kavarodás után szerezték meg a vezetést, amikor a labda Damjan Dosztanicshoz került, aki első gólját szerezte a TSC színeiben.

A második félidő elején a vendégek egyik legaktívabb játékosa, Nemanja Szubotics kezdett szólóba a bal oldalon, s ez annyira jól sikerült, hogy pár másodperc múlva szembe találta magát Nenad Filipovics kapussal, aki nem tudta hárítani a jobb sarokba tartó lövést. Amúgy is hideg volt pénteken Zentán, azonban a hazaiakra igazi hideg zuhanyként hatott az a 69. percben megvalósuló ellentámadás, amely végén a lendületből érkező Vuk Mitosevics okosan elgurította a kimozduló Nenad Filipovics mellett a labdát. A bírói ráadás negyedik percében Filipovics nagy igyekezetében rosszul rúgta ki a labdát, a vendégek gyors ellentámadása végén pedig Bojan Balazs öngólja után alakult ki a 3–1-es végeredmény.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Ez a vége, a Radnik 3–1-re legyőzte a tartalékos Topolyát.

90+4. perc: GÓL! ELDŐLT! Filipovics rosszul rúgta ki a labdát, amire a vendégek lecsaptak, s végül Bojan Balaz öngóljával megszerezték a harmadik góljukat. 1–3

90. perc: Négy perc a ráadás.

89. perc: Sztamenkovics jött be a vendégeknél Bogdanovszki helyére.

89. perc: Majdnem! Zec a tizenhatoson belül hozta játékba Lukicsot, aki lekezelte a labdát, és tizenegy méterről centiméterekkel lőtt a kapu mellé.

88. perc: Egy gyors Lukics-Szilágyi akció végén az utóbbi tizenkét méterről lőtt, de a labda a jobb kapufa mellé ment.

87. perc: Zec beadását blkokkolják, szöglet. A kipattanó Djuricsé, aki ezúttal is méterekkel lő fölé.

84. perc: Filipovics jött ki messzire feleslgesen a kapujából, Makarics elperdítette mellette, de pechjére a labda kigurult az oldalvonalon túlra.

83. perc: Lukics szépen tette le Djurics elé a labdát, aki 17 méterről csúnyán fölé lőtt.

80. perc: Petrovics addig rángatta a vendégek középpályását, amíg a játékvezető megunta és sárga lapot adott neki.

78. perc: Orescsanin be, a vendégek első gólját szrző Szubotics le.

77. perc: Banjac ment le, Szilágyi jött be.

74. perc: Djurics harcolt ki egy szögletet a TSC-nek. Lukics szabálytalankodott a kapussal szemben, a vendégeké a labda.

71. perc: Santrac helyére Ponjevics állt be.

69. perc: GÓL! FORDÍTOTT A RADNIK! Egy gyors bal oldali akció végén Szubotics gyorsan passzolt középre, s a labda azonnal ment a lendületből érkező Vuk Mitosevics elé, aki elgurította azt Filipovics mellett. 1–2

67. perc: Lukics fordult be a tizenhatoson belülre, Zecet meg is találta, aki azonban úgy csinált helyet magának, hogy közben szabálytalankodott.

Feltolta a védekezését a TSC, hogy a vendégek minél nehezebben hozzák ki a labdát.

60. perc: Hármas csere a TSC-ben: Duronjics helyére Petrovics, Dosztanics helyére Lukics, Sztanojev helyére pedig Djurics állt be.

54. perc: Danovszki helyett Szpaszics állt be a vendégeknél.

49. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A RADNIK! Nemanja Szubotics jobb oldali szólóját a hazai védők csak szemmel követték, s a játékos végül nyolc méterről a jobb sarokba lőtt. 1–1

47. perc: Jól kezdett a TSC, Duronjics rohant el a bal oldalon, beadása után Dosztanics azonban nem tudott lőni, mert megelőzte egy vendégvédő.

46. perc: A TSC kezdte a második félidőt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–0-ra vezet a TSC.

45. perc: Filipovics és Danoszki kakaskodott, sárga lap járt mindkettőnek.

39. perc: GÓLT VEZETÉST SZERZETT A TOPOLYA! Kapu előtti kavarodás után Damjan Dosztanics találja meg elsőként a labdát, és megszerzi az első gólját a TSC színeiben. 1–0

37. perc: Makarics próbálkozott, veszélyesen csapódott, de Filipovics rajta volt.

36. perc: Tomanovics szabálytalankodott, sárga lap a jutalma, szabadrúgás a vendégeknek 23 méterről.

33. perc: 18 méterről szabadrúgás a TSC-nek. Tomanovics lőtt nem sokkal fölé.

33. perc: Makarics és Szubotics is kapott egy-egy sárgát. Előbbi szabálytalankodott a szöglet után.

33. perc: Zec és Duronjics akciója végén bal oldali szöglet jön.

30. perc: Szép hazai akció végén Duronjics átlépte a labdát, Milicsevics tíz méterről senkitől se zavartatva lőhetett, de gyenge, középre lőtt lövése a kapusé lett.

27. perc: Sztanojev harcolt ki egy jobb oldali szögletet. A beadás nem volt pontos, könnyedén kifejelték a labdát.

22. perc: Milicsevics lőtt 17 méterről a jobb sarok felé, a vendégek kapusa csak kiütni tudta a kellemetlenül pattogó labdát.

20. perc: Óriási helyzet adódott Makarics előtt! Egy előreívelés után szembe találta magát Filipoviccsal, de a kapus a jobb alsó felé tartó lövést lábbal védte.

14. perc: Vendégszöglet a jobb oldalról. Veszélyes volt, de sikerült felszabadítani egy csúsztatás után.

13. perc: A szabadrúgást szögletre fejelték a védők. Tomanovics ment előre, de a kapu fölé fejelte a labdát.

12. perc: Duronjics a bal szélen faképnél hagyta védőjét, aki lerántotta.

10. perc: Duronjics indult meg befelé a bal oldalon, Dosztanics elé emelte volna, de a védők lefülelték az átadást.

8. perc: Egy jobb oldali szabadrúgás után Banjac lőtt pár méterrel kapu mellé 16 méterről.

6. perc: Varga remekül kísérte a vendégek akcióját, s megakadályozta, hogy eljusson a labda Makaricsig, az ellenfél középcsatáráig.

2. perc: Duronjicsot lökték el a levegőben, de a bíró továbbot intett.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A vendégekneél ott van a góllövőlista éllovasa, a 11 gólos Makarics.

A hazai együttesből hiányzik a csatár Lukics, aki kilenc góllal a második a góllövőlistán.

Sötétkék hazai szerelésben a TSC, pirosban a vendégek.

A TSC kezdőcsapata: Filipovics – Varga, Balazs, Tomanovics, Zec – Milicsevics, Santrac – Duronjics, Banjac, Sztanojev – Dosztanics.

A Radnik kezdőcsapata: Kosztics – Sztojanovics, Jokics, Kricsak, Djordjevics – Jovics, Mitosevics – Danoszki, Szubotics, Bodganovszki – Makarics.

A mérkőzés játékvezetője Nikola Radakovics lesz.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg Zentán.

Az élcsoport állása: 1. Crvena zvezda 47 pont (17 mérk.), 2. Partizan 38 (17), 3. Vojvodina 36 (17), ...12. Topolya 21 (16)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Topolyai SC–Radnik Szurdulica mérkőzés a szerb Szuperliga 18. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Jó formában lévő csapatot fogad pénteken a szerb élvonalban a nehéz helyzetben lévő Topolya.

Még sohasem volt ilyen nehéz helyzetben Szabó Zoltán, a Topolyai vezetőedzője. Negyvennyolc órával a Radnik elleni pénteki bajnoki előtt a TSC edzésén az első csapatból mindössze 12 játékos jelent meg, a többiek a koronavírus-fertőzés miatt kénytelenek voltak karanténba vonulni. A felnőttcsapathoz így az utánpótláscsapatok játékosai közül is csatlakoztak, s előfordulhat, hogy közülük néhányan pályára is lépnek a zentai mérkőzésen.

„Fogalmam sincs, milyen felállásban lépünk pályára. Az edzéseken mintegy tucatnyian vagyunk, remélem, újabb fertőzött játékosunk már nem lesz”– mondtaSzabó Zoltána Szportszki zsurnal napilapnak.

A Radnik háromszor győzött és egyszer ikszelt az előző négy fordulóban, 24 ponttal a 10. helyen áll, míg a TSC 16 mérkőzésen 21 pontot szerezve jelenleg a 12. a szerb Szuperligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik